anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ZD9 PROBLEM Z ZIELONYMI CIENIAMI W CIEMNYCH SCENACH

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

ZD9 PROBLEM Z ZIELONYMI CIENIAMI W CIEMNYCH SCENACH

Mam dość poważny problem z generowaniem kolorów na moim ZD9.

Problem dotyczy zielonych cieni, które ukazują się tylko przez HDMI oglądając film 2D z BLURAY X800 czy z Macbooka, gdy włączę ten san film w wersji 3D lub 4K czy bezpośrednio podłączony przez USB kolory generują się poprawnie, bez zieleni.

Problem tkwi w wersji 2D przez HDMI.

Poniżej ten sam film włączony przez USB, pod nim wersja włączona przez HDMI

2.thumb.jpg.d9781c631b28c4b5410e95df3ac75f76.jpg6.thumb.png.23b474702e4e514d09498155f94982b5.png59b57cb54a4c8_beznazwy.thumb.jpg.38df1e71e15069dc524303a1eb48dde5.jpg2.thumb.jpg.d9781c631b28c4b5410e95df3ac75f76.jpg4.thumb.jpg.3217bdffaff6c38787f26c9febbee563.jpg1.jpg

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć! 

Próbowałeś użyć innego przewodu HDMI?

Wbrew pozorom jakość kabla ma znaczenie. Nie sugeruję, że używasz słabej jakości kabla, ale może jest uszkodzony.

Pozdrawiam ☺️

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

czesc, troche już udalo mi sie to zniwelowac, ja mam kabnle audioquest chocolate na nich wiecej bylo zieli mam takie dwa kable na obydwu było to samo, na kablach sony jest lepiej ale nie ma szału, ogólnie jak w bluray przestawiłem na 4:4:4 kolorystyka sie porawiła, ale nadal jak właczam z Macbooka to obraz jest straszny kolory, ogólnie mi się wydaje że problem tkwi w tym że telewizor jest za jasny, jak włącze automatyczne ściemnianie, to się robi za ciemny

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

A kalibrowaleś ten TV? Tak fantastyczny panel warto mieć skalibrowany.

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

tak był ale, hmm nie zuważyłeś że problem tkwi jak się materiał puści przez HDMI? przez USB jest ok

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Wspomniałem o kalibracji w kontekście zdania o "zbyt jasnym ustawieniu TV". :wink:

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@SAGAT1 zgłosiłem problem z Twoim TV bezpośrednio do Sony. Mam nadzieję, że Ci pomogą.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

dziękuję