Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
mam problem jak w temacie - przy zestawie A77mII oraz HVL-43AM (oczywiście z przejściówką) nie udaje mi się wyzwolić błysku bezprzewodowego. Na moje oko robię wszystko zgodnie z instrukcją - zakładam lampę, włączam aparat, włączam lampę, ustawiam w aparacie błysk WL, w lampie też wskazuje RMT, po zdjęciu lampy podnoszę lampę wbudowaną. Ale przy fotografowaniu błyska tylko lampa wbudowana, HVL-43AM nie.
Na pewno aparat i lampa "widzą" się, bo w końcu błyskałem lampą wbudowaną centralnie na HVLa. Niestety, nic z tego. HVL działa, gdy jest założona na aparacie to błyska normalnie, gdy jest zdjęta z aparatu to błysk testowy można wyzwolić przyciskiem.
Pytanie, czy ja robię coś nie tak, czy może ten zestaw nie współpracuje ze sobą?
Pozdrawiam!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Problem okazał się banalny... Zdejmując lampę z aparatu, na lampie zostawiałem adapter stopki, przez co lampa ciągle "czuła się" zamontowana na aparacie Po zdjęciu adaptera z lampy, wszystko działa. Gdy adapter jest zamontowany na aparacie, a lampa zdjęta, to też działa.
Dobrze, że wszystko się wyjaśniło:)
Pozdrawiamy,
Barbara_K