Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich od niedawna posiadam sony nex c3, moze tu otrzymam odpowiedz chodzi mam ten sony z 2 ręki i w nim brak języka polskiego mozna dograć polski języka jakoś, a do tego modelu są dodatkowe akcesria jak mikrofon pełno wymiarowa lampa błyskowa a nawet jakis wizjer do nowszego modelu wiem są, mam orcinalny obiektyw jaki był z tym body na nim 2 pierscienie jeden od zoom a 2 nie wiem od czego nie reaguje więc od jakiej funkcji itp jest, a jescze spytam moze ktoś podac wszelkie opcje pomocne z manuala bym z angielskigo wiedział ustawć z czasem napewno połapie się co i jak, jeśli polkiego nie wgram głuwnie manual i wszelkie potrzebne tryby w manual chciał bym uzytkować wtedy napewno zrobię dobre foto, zapomniałem spytać ile ładować ten akumulator instrukcji nie mam więc nie wiem..
Pozdrawiam
Dzień dobry @bos_kg, czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj:
https://bit.ly/2t8AqP9
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Witaj.
Twój post brzmi jak wykonany przez tłumacza google. Piszesz o języku angielskim i polskim - w którym zrozumiesz więcej?
Aparat masz najprawdopodobniej z nieeuropejskiej dystrybucji więc nie ma tam języka polskiego i nie da się go doinstalować - tylko aparaty europejskie oferują język polski i jest on zaszyty w promieniu czyli w systemie aparatu.
Jeżeli chodzi o manuał to: https://www.sony.pl/electronics/support/e-mount-body-nex-3-series/nex-c3/manuals
po polsku, jeżeli chcesz po angielsku to musisz szukać na stronach .UK lub innych anglojęzycznych.
Dwa pierścienie na obiektywie to: jeden tak jak piszesz - zoom czyli zmiana ogniskowej a drugi służy do manualnego ustawienia ostrości czyli focus. Ale najlepiej gdyby aparat /obiektyw był w trybie manuał focus bo inaczej gdy Ty przedstawisz ostrość to autofokus ją poprawi.
Odnośnie akcesoriów nie zrozumiałem o co Ci chodzi, może postaraj się jeszcze raz zadać pytanie w inny sposób, może będzie łatwiej.
Dziękuje za odpowiedzi, już skontaktowałem się z sony gdyz okazało się gniazdo usb uszkodzone,
a teraz rozumiem dlaczgo mi nie działa po za zoom zyblizanem 2 pierscień automatycnie ustawia ostrość,
będę musiał poznać opcje dokładnie wreście chciał bym robić lepsze zdjęcia niz kompaktm udającym lustrzankę,
a ten sony ma co naj wazniejsze pliki raw, a jaki jest dobry obiektyw do filmowania choć akcesoria i chyba obiektywy tak samo drogie..
@bos_kg nic nie zrozumiałem z twoich postów. Piszesz jedno zdanie na 6 linijek! Słyszałeś o czymś takim jak kropki, nie wspomnę o licznych literówkach i znakach diakrytycznych, których używasz jak chcesz? Proszę szanuj język polski jak i użytkowników tego forum.