anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A380 jaka lampa błyskowa?

profile.country.PL.title
Ania221995
Poszukiwacz

Sony A380 jaka lampa błyskowa?

Witam mam zapytanko jakie lampy błyskowe będą kompatybilne z moim Sony a380?

Prosiła bym o jakieś modele Sony jak i innych firm jeśli takowe są ponieważ posiadam lampę Sigma  EF-430 ST i ona nie chce działać z aparatem. Działa zoom ale nie ma błysku.

Z góry dziękuję i pozdrawiam .

Tagi (2)
5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć!

Do Twojego aparatu możesz kupić lampy:

- Minolta 3600 HS(D), Minolta 5600HS(D)

- Sony HVL-20AM, Sony HVL-36AM, Sony HVL-56AM, Sony HVL-42AM, Sony - HVL-43AM, Sony HVL-58AM

Możesz też szukać lamp Metz ze stopką Minolta/Sony. 

Pozdrowienia

profile.country.PL.title
Ania221995
Poszukiwacz

Wielkie dzięki za odpowiedź:) 

A odnośnie tej lampy którą już posiadam to może orientuje się ktoś z jakimi aparatami będzie współpracować ponieważ chętnie ja sprzedam skoro mi się nie przyda :slight_smile:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ona w teorii współpracuje ze starszymi lustrzankami Sony, ale bardziej w teorii.

Spójrz na wątek z 2012 roku...https://community.sony.pl/t5/obiektywy-i-akcesoria/problem-z-sigma-ef-430-super/td-p/407954

Ze sprzedaży tej lampy "kokosów" nie będzie. :wink:

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Dodam tylko, że jeśli możesz nieco dołożyć, to polecam wybranie lampy z systemem Quick Shift Bounce, czyli HVL-F58AM i 43AM.

profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Tylko nie Sony.

Strasznie się to grzeje a jak już się zagrzeje to blokuje się, na co najmniej 10 minut

Dlatego dokupiłem Metza. Metz, jeśli się zagrzeje-to nadal błyska, lecz nieco dłużej się ładuje.

No i na koniec koszty napraw. W lampach Sony nie wymienia się samego palnika jak we wszystkich lampach (koszt najdroższego w Nikonie 90zł) tylko cały nierozbieralny układ.

W lampie HVL58-to koszt 800zł!

Nie płakałem, kiedy ta lampa poleciała do kosza…