Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pytanie, posiadam aparat Sony A7 II, do funkcjonowania jest mi potrzebna poziomica na podglądzie liveview na ekranie, nie mogę znaleźć takiej funkcji, ktoś orientuję się czy istnieję możliwość wyświetlania elektronicznej poziomicy wraz z podglądem na ekranie?
Ps. wiem, ze poziomica wyświetla się w elektronicznym wizjerze, nie ratuję mnie to, używam aparatu do zdjęć wnętrz więc korzystam z ekranu i zajrzenie w wizjer często jest niemozliwe, za to opcja przełączania między ekranami raz na podgląd a raz w miejsce gdzie wyświetlana jest poziomica, szukam odp. narazie nikt mi nie pomógł a dla mnie jest to sprawa na tyle istotna, że nie mając takiej funkcji będę musiał wymienić aparat.
Z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć!
Na liście wyświetlanych pozycji na ekranie LCD (Monitor), zaznacz ptaszkiem "poziom" i problem rozwiązany.
A tutaj krok po kroku, gdzie szukać
Cześć!
Na liście wyświetlanych pozycji na ekranie LCD (Monitor), zaznacz ptaszkiem "poziom" i problem rozwiązany.
A tutaj krok po kroku, gdzie szukać
Jesteś wielki! Życzę żebyś również trafił na tak pomocną osobę szukając czegoś dla siebie Dziękuję!
Próbowałem u mnie wg opisanego sposobu i nie działa. Poziomnica wyświetla się wyłącznie w wizjerze.
@sailor-66 napisał(a):Próbowałem u mnie wg opisanego sposobu i nie działa. Poziomnica wyświetla się wyłącznie w wizjerze.
Korekta: da się ustawić poziomnicę, ale po wyłączeniu pozostałych funkcji oprócz "wizjer".
I przy okazji dzięki za pomoc.
@mat_czok napisał(a):
Super, że udało ci się włączyć poziomicę.
Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem, wyłączyłeś wszystkie opcje wyświetlania oprócz poziomicy? Jeśli ta tak, to niepotrzebnie. Żeby przełączyć się między kolejnymi widokami wystarczy użyć przycisku "DISP", wtedy aparat przełącza się między wybranymi opcjami dla danego wyświetlacza, osobno dla wizjera i ekranu.
Dzieki! włączyłem wszystkie funkcje i jest dokładnie tak jak napisałeś.
Przełączanie DISP.