Podziel się wrażeniami!
mam problem z kamera sony a dokladnie z przeslaniem filmu z kamery na komputer, przeczytalem instrukcje obslugi do tego modelu ale w w mojej kamerze nie ma wejscia na kabel usb do komputera jak w instrukcji, kupilem ta kamere dosc dawno i dostalem do niej plytke wczepiana do komputera z specjalnymi wejsciami na inny kabel do kamery, podlaczylem komputer wykryl plytke ale kamery nie wykrywa, dokupilem kabel pasujacy do kamery z usb do komputera zainstalowalem sterowniki usb z strony sony, komputer wykryl kamere ale na tym sie zakonczylo.
Czy do tego trzeba jakiegos specjalnego oprogramowania?
Szukalem w internecie imagemixer 1.5 ale nigdzie nie ma do sciagniecia ( za free) ale to chyba program do pobierania plikow z kamery.
Czy jest jakis inny program?? czy wystarczy ten program czy trzeba miec oprogramowanie do tego modelu?
(sterowniki usb i plytki mam najnowsze)
Kontroler hosta NEC IEEE 1394 zgodny z OHCI
O cos takiego mam to ta płytka, komputer ja wykryl i zainstalowal cos tam i bylo napisane ze sprzet zostal zainstalowany pomyslanie, ale to nic nie daje bo podlaczam kamere i nic, probowalem w kazde gniazdko i nic, nawet sie nic nie wyswietli typu " ze kamera jest podlaczona czy cos" .
sterowniki do niej mam z 2001 r. ale nowszych nie ma.
no to juz nie wiem , moze sprawdz w instrukcji , czy w menu kamery rowniez nie trzeba uaktywnic tego portu.
ta instrukcja to wogóle porażka, na okładce jest napisane ze do tego modelu nawet zdjecie pasuje. Przeczytalem instrukcje dotyczaca przechwytywania tych plikow itp i u mnie w kamerze nie ma wszystkich opcji w menu, nie ma wyjscia na kabel usb, nie ma jakiegos memory stick itp zupelnie co innego. Jest napisane zeby zainstalowac oprogramowanie z plyty dolaczonej do kamery, super tylko ja jej nie mam a w internecie nie ma oprogramowania...