anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

oldguest
Początkujący

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

Witam, mój debiut na tym forum. :) Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:

797 ODPOW. 797
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

75,76 :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Nie napiszę tu nic innego i nowego: 72. i 75 świetne :c4 :c4 :c4

colorful-----
Początkujący

portrety to zdecydowanie Twój żywioł :) z ostatniej wrzuty podobają mi się wszystkie, a 76 najbardziej :c4

oldguest
Początkujący

następny wrzut, tym razem mała modeleczka -Jula :)
tak wiem, jam nie dobra, nawet dziecku blendą po oczach walę. :D

norobob
Początkujący

nie na każdą okazję, ale efekt ciekawy :thumbsup:

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

79 :c4

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

75 ładne ale to co mówił Creatoor - zbyt centralnie jednak :rolling_eyes:
77 tu mi nie pasuje mina modelki ale to moje subiektywne odczucia ;)
dzieciak - ciekawe kolorki ;)

colorful-----
Początkujący

bardzo podoba mi się kadr w 78, ale to co mi tu nie pasuje to kolory - ciekawe, przyznaję, ale zbyt ostre i zimne moim skromnym zdaniem jak na portret dziecka...

Creatoor
Początkujący

Portrety dzieci wymagają wyjątkowego podejścia. Ciepła temperatura, miękkość, miękka i delikatna poświata.
W zdjęciach, które prezentujesz przebija chłód. Balans z dominacją ku zieleni nie jest raczej dobrym rozwiązaniem. Co do światła to sama zauważyłaś, ze walisz po oczach. Blenda, flesz ma służyć wypełnieniu i redukowaniu cieni, tutaj przejmuje dominującą rolę (szczególnie widać to w 80). Po charakterze światła widzę, że przydałoby się raczej zastosowanie dyfuzora a nie blendy. No i te centralne ujęcia... :c9 (79,80)

BuBu__
Początkujący

jeśli chodzi o kadr to jedynie 98, jeśli chodzi o kolory etc to za poprzednikami, nie za bardzo pasuje to do portretu dziecięcego