Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
75,76
Nie napiszę tu nic innego i nowego: 72. i 75 świetne
portrety to zdecydowanie Twój żywioł z ostatniej wrzuty podobają mi się wszystkie, a 76 najbardziej
następny wrzut, tym razem mała modeleczka -Jula
tak wiem, jam nie dobra, nawet dziecku blendą po oczach walę.
nie na każdą okazję, ale efekt ciekawy
79
75 ładne ale to co mówił Creatoor - zbyt centralnie jednak
77 tu mi nie pasuje mina modelki ale to moje subiektywne odczucia
dzieciak - ciekawe kolorki
bardzo podoba mi się kadr w 78, ale to co mi tu nie pasuje to kolory - ciekawe, przyznaję, ale zbyt ostre i zimne moim skromnym zdaniem jak na portret dziecka...
Portrety dzieci wymagają wyjątkowego podejścia. Ciepła temperatura, miękkość, miękka i delikatna poświata.
W zdjęciach, które prezentujesz przebija chłód. Balans z dominacją ku zieleni nie jest raczej dobrym rozwiązaniem. Co do światła to sama zauważyłaś, ze walisz po oczach. Blenda, flesz ma służyć wypełnieniu i redukowaniu cieni, tutaj przejmuje dominującą rolę (szczególnie widać to w 80). Po charakterze światła widzę, że przydałoby się raczej zastosowanie dyfuzora a nie blendy. No i te centralne ujęcia... (79,80)
jeśli chodzi o kadr to jedynie 98, jeśli chodzi o kolory etc to za poprzednikami, nie za bardzo pasuje to do portretu dziecięcego