anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

oldguest
Początkujący

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

Witam, mój debiut na tym forum. :) Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:

797 ODPOW. 797
oldguest
Początkujący
oldguest
Początkujący

i ostatnie 2 foty z hopek ;)

oldguest
Początkujący

jak w temacie pierwsze portrety z próbą doświetlenia blendą. :)

oldguest
Początkujący

Fajna koszula i modelka. Światło niestety wyraźnie sztuczne i nie pasuje do idylli w tle.

Ps: 69 zdecydowanie najlepsze z tego wrzutu

profile.country.pl_PL.title
maro_ka
Początkujący

ja się skłaniam do 70tki jednak. Bardzo fajny "obiekt" do fotografowania :smileytwisted:
w 71 chyba nie była używana blenda? troszkę cienie na twarzy psują efekt
czekam na kolejne portreciki
pzdr

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

odsuwaj blendę 1-1,5m a nawet 2m wtedy ilość światła odbitego będzie trochę mniejsza i unikniesz przepałów
ale jest ok :thumbsup:

Tommygun------
Początkujący

69 najlepsze, 71 przeszkadza nieostrość na pierwszym planie, to wbrew pozorom wcale nie łatwe tak zgrać nieostrość aby nie przeszkadzała, tutaj nie gra,
70 zbyt wypalone w porównaniu do reszty, modelka ma poodgniatane nogi, bardzo to widać,
ostatnie najlepsze choć własnie przepalone, to jednak układ modelki najlepszy z serii i to najbardziej się liczy :thumbsup: popracuj ze światłem, odsuwaj blendę a w końcu dojdziesz do kompromisu.

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

69 :thumbsup:
71 za blisko twarzy to źdźbło
- podobają się

profile.country.pl_PL.title
tweety------
Początkujący

Dobre próby jak na pierwszy raz z blendą. 69 :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

blenda. Świetny sprzęt. Darmowa lampa w takie słoneczne dni. Daje duże możliwości. Może kiedyś skuszę się na "wyciągnięcie jej z czeluści" ;)

Portrety ładne. Fajne kolorki - takie gorrrące :nauseated_face: (Bw mnie nie przekonuje)
Jak już Szwendak ładnie napisał - blenda dalej i będzie wypasik :thumbsup: