Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
kolejne dwa.
i ostatnie 2 foty z hopek
jak w temacie pierwsze portrety z próbą doświetlenia blendą.
Fajna koszula i modelka. Światło niestety wyraźnie sztuczne i nie pasuje do idylli w tle.
Ps: 69 zdecydowanie najlepsze z tego wrzutu
ja się skłaniam do 70tki jednak. Bardzo fajny "obiekt" do fotografowania :smileytwisted:
w 71 chyba nie była używana blenda? troszkę cienie na twarzy psują efekt
czekam na kolejne portreciki
pzdr
odsuwaj blendę 1-1,5m a nawet 2m wtedy ilość światła odbitego będzie trochę mniejsza i unikniesz przepałów
ale jest ok
69 najlepsze, 71 przeszkadza nieostrość na pierwszym planie, to wbrew pozorom wcale nie łatwe tak zgrać nieostrość aby nie przeszkadzała, tutaj nie gra,
70 zbyt wypalone w porównaniu do reszty, modelka ma poodgniatane nogi, bardzo to widać,
ostatnie najlepsze choć własnie przepalone, to jednak układ modelki najlepszy z serii i to najbardziej się liczy popracuj ze światłem, odsuwaj blendę a w końcu dojdziesz do kompromisu.
69
71 za blisko twarzy to źdźbło
- podobają się
Dobre próby jak na pierwszy raz z blendą. 69
blenda. Świetny sprzęt. Darmowa lampa w takie słoneczne dni. Daje duże możliwości. Może kiedyś skuszę się na "wyciągnięcie jej z czeluści"
Portrety ładne. Fajne kolorki - takie gorrrące (Bw mnie nie przekonuje)
Jak już Szwendak ładnie napisał - blenda dalej i będzie wypasik