Podziel się wrażeniami!
Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać )
135 fajne
Temat postu: Re: Michał - Katedra Odpowiedz z cytatem
Za pomysł, kadr i wykonanie
Tylko te bliki , choć wiem, że to nie Twoja wina
Rutek68 napisał(a):
A co do blików czy masz założony jakiś filtr przy nocnych zdjęciach
To że to nie jest nocne zdjęcie to zauważyłem, natomiast masz racje napisałem o moich doświadczeniach z nocnych zdjęć ale myślę że bliki powstające od lamp czy też od słońca mogą podobnie oddziaływać przy połączeniu obiektyw+filtr i o to właśnie mi chodziło
Dzięki wszystkim za wpis, cieszy mnie że się podobało
Co do filtrów to jedyny jaki posiadam to skylight którego i tak w gruncie rzeczy nie używam.
Dawno nie było żadnych nowości przez te wszystkie rozjazdy, tak więc czas odświeżyć galerię, zaczynając jednocześnie serie post wakacyjną - na początek - Viaduct Millau
millau1a.jpg
(wersja pełnowymiarowa :smileyarrow:" target="_blank )
millau2a.jpg
Viaduct Millau
Bertone napisał(a):
Co za budowla![]()
Jak Tobie zazdroszczę![]()
Myślę , że trzeba to zobaczyć na żywo
Michale bardzo podoba mi się ta panorama z 136.
137. też
Witaj Michał widzę, że trochę świata zwiedziłeś.
136. Nic ująć nic dodać jak dla mnie super Panorama.
Obiekt arcyciekawy, jednak Twoja panorama 136 jest tak mocno ukierunkowana na to co po jego lewej stronie, że staje się on wręcz niepotrzebnym dodatkiem.....bardzo, ale to bardzo brakuje mi prawej strony. Czy wydaje mi się, czy panoramę robiłeś z dwóch poziomych zdjeć?
Znacznie ciekawiej by było, gdybyś w pionie ja poprowadził i skupił się na budowli.
Drugie zdjęcie lepsze w mojej opinii, ale lekko nie utrzymany pion (leci w prawo).
Piękna budowla...
Co do zdjęć - zgodzę się z Lajamem, w 136 za dużo z lewej, brakuje prawej, a most (chyba chciałeś pokazać przestrzeń, w której on występuje) staje się jakby mniej ważny - jest jakby na marginesie.
Wiem marudzę sobie, może tam też nie zrobiłbym nic lepszego...
137 lepsze - zszedłeś niżej i to lepiej pokazuje wielkość budowli. Tu mozna by nawet troszeczkę dodać z lewej, ale nie dużo.