anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Michał - Jaja

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Michał - Jaja

Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać :D )

652 ODPOW. 652
Michal.
Poszukiwacz

trebor, krzys1977, Lajam, Tadeusz dzięki za ślad

Lajam napisał(a):

bardzo, ale to bardzo brakuje mi prawej strony.

po prawej strasznie dużo osób łaziło ale faktycznie za bardzo w lewo pojechałem

Lajam napisał(a):

Czy wydaje mi się, czy panoramę robiłeś z dwóch poziomych zdjeć?

składana była z jeśli dobrze pamiętam 9 poziomych kadrów

Lajam napisał(a):

Znacznie ciekawiej by było, gdybyś w pionie ja poprowadził i skupił się na budowli.

Zawsze zapominam o możliwości pionowych kadrów przy panoramie :smileythumbsup: dzięki za pomysł, będzie pretekst żeby pojechać tam jeszcze raz :D

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Rutek68 napisał(a):

To że to nie jest nocne zdjęcie to zauważyłem, natomiast masz racje napisałem o moich doświadczeniach z nocnych zdjęć ale myślę że bliki powstające od lamp czy też od słońca mogą podobnie oddziaływać przy połączeniu obiektyw+filtr i o to właśnie mi chodziło

Na zdjęciach pod światło wychodzi każda mikroplameczka, kropeczka, ryska czy pyłek, które to przeradzają się w również w bliki. Warto o tym pamiętać żeby się nie rozczarować potem oglądając fotkę w powiększeniu.

Michal.
Poszukiwacz

Tomek69N napisał(a):

Na zdjęciach pod światło wychodzi każda mikroplameczka, kropeczka, ryska czy pyłek, które to przeradzają się w również w bliki. Warto o tym pamiętać żeby się nie rozczarować potem oglądając fotkę w powiększeniu.

A jak to u mnie często bywa, przednią soczewkę to miałem strasznie zasyfioną :c12

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

A wracając do panoramy mostu 136 - świetna :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Michal.
Poszukiwacz

Czas odświeżyć lekko album, tym razem Hiszpańskimi streetami z Figueres

spoltrebor1ofcej
Początkujący

138 - jakoś do mnie nie przemawia mam wrażenie że wrzucone na siłę (wybacz :c20 )
139 - :thumbsup: o wiele lepiej, to zdjęcie coś ze sobą niesie....
140 - :thumbsup:
:nauseated_face:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

136 - no panorama to by się przydała gdybyś staną visa vi mostu - masz takie ? :c34
137 - strasznie fajny obiekt, ale strasznie nudne niebo :P
bardzo poprawny kadr, ale jest jakiś taki sterylny :c18

ostatnie streety - nie przemawiają do mnie same sceny, jak i obróbka (BW zbyt ciemne) :c6
myślę, że czaisz się na dysku z jakimiś rodzynkami ulicznymi, a to co wstawiłeś to tylko gra wstępna. Oby tylko nie była zbyt długa, bo widz zaśnie :P

krzys1977
Poszukiwacz

Witaj Michał. :c37

Co do ostatnich street'ów to niestety za krisem, może tylko 140, ale obróbka BW zbyt ciemne i ja osobiście obciął bym tę postać po lewej stronie i to po lewej u góry, chociaż nie wiem co to jest. :?

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
Brodziu666
Początkujący

Moim zdaniem te dwa B&W duzo lepsze od ego kolorowego! Ogólnie jak na moje oko to wszystko gra! To pierwsze tylko takie nie ostre troche!(moze mi sie wydaje tylko) Pozdro

tomik-----
Początkujący

Witaj :c37
Nr.140- Podoba mi się. Jak to się mówi SAMO ŻYCIE :c20 Pozdro