Podziel się wrażeniami!
Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać )
trebor, krzys1977, Lajam, Tadeusz dzięki za ślad
Lajam napisał(a):
bardzo, ale to bardzo brakuje mi prawej strony.
Lajam napisał(a):
Czy wydaje mi się, czy panoramę robiłeś z dwóch poziomych zdjeć?
Lajam napisał(a):
Znacznie ciekawiej by było, gdybyś w pionie ja poprowadził i skupił się na budowli.
Rutek68 napisał(a):
To że to nie jest nocne zdjęcie to zauważyłem, natomiast masz racje napisałem o moich doświadczeniach z nocnych zdjęć ale myślę że bliki powstające od lamp czy też od słońca mogą podobnie oddziaływać przy połączeniu obiektyw+filtr i o to właśnie mi chodziło
Tomek69N napisał(a):
Na zdjęciach pod światło wychodzi każda mikroplameczka, kropeczka, ryska czy pyłek, które to przeradzają się w również w bliki. Warto o tym pamiętać żeby się nie rozczarować potem oglądając fotkę w powiększeniu.
A wracając do panoramy mostu 136 - świetna
Czas odświeżyć lekko album, tym razem Hiszpańskimi streetami z Figueres
138 - jakoś do mnie nie przemawia mam wrażenie że wrzucone na siłę (wybacz )
139 - o wiele lepiej, to zdjęcie coś ze sobą niesie....
140 -
136 - no panorama to by się przydała gdybyś staną visa vi mostu - masz takie ?
137 - strasznie fajny obiekt, ale strasznie nudne niebo
bardzo poprawny kadr, ale jest jakiś taki sterylny
ostatnie streety - nie przemawiają do mnie same sceny, jak i obróbka (BW zbyt ciemne)
myślę, że czaisz się na dysku z jakimiś rodzynkami ulicznymi, a to co wstawiłeś to tylko gra wstępna. Oby tylko nie była zbyt długa, bo widz zaśnie
Witaj Michał.
Co do ostatnich street'ów to niestety za krisem, może tylko 140, ale obróbka BW zbyt ciemne i ja osobiście obciął bym tę postać po lewej stronie i to po lewej u góry, chociaż nie wiem co to jest.
Moim zdaniem te dwa B&W duzo lepsze od ego kolorowego! Ogólnie jak na moje oko to wszystko gra! To pierwsze tylko takie nie ostre troche!(moze mi sie wydaje tylko) Pozdro
Witaj
Nr.140- Podoba mi się. Jak to się mówi SAMO ŻYCIE Pozdro