- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Obiektyw do Sony Alfa 350
Witam,
Proszę o pomoc. Potrzebuję obiektyw do aparatu Sony Alfa 350, max przysłona f/2.8 i ogniskowe od 70-200mm lub może być też dłuższy do 300mm. Robię zdjęcia głównie sportowe, gdzie w grę wchodzi duża szybkość (sporty motorowe) i często słabe światło. Może ktoś mi coś polecić w tch zakresach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć, idealnym obiektywem spełniającym twoje warunki jest SAL70200G2 lub jego starsza wersja SAL70200G. A może SAL70400G (dwie wersje: starsza i nowsza), jednak światło to 4-5,6. Nie są to tanie obiektywy, więc najlepiej jakbyś podał swój budżet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
hej, tak jak napisał kolega sal70-200/2,8 byłby idealny. Ja dodam, że jeśli potrzebny Ci jest szybki AF, to powinieneś pomyśleć nad zmianą aparatu na np a77 ponieważ a350 nie ma zbyt szybkiego AF.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć bili036!
Paweł poruszył ważną kwestię - body. To, które masz, nie jest szczytowym osiągnięciem jeśli chodzi o układ AF. Zdecydowanie warto przemyśleć więc nie tylko kupno obiektywu, a także aparatu. Nowszy aparat będzie miał też znacznie lepszą matrycę, która sprawdzi się w słabszym świetle, a także sprawniejszy AF i procesor. Na pewno lepiej sprawdzi się w fotografii jaką uprawiasz.
Obiektywy 70-200/2.8 to absolutny top jeśli chodzi o zoomy z większą ogniskową. 70-200/2.8 G SSM to znakomite szkło i warte każdej złotówki. Każde inne jest tylko kompromisem.
Pozdrowienia!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za podpowiedzi, tak to jest jak się kupuje coś nie znając się za dobrze. I tak został mi się alfa 350. Generalnie jestem z niego zadowolony, dopóki jest fajne światło. Jak już chce zrobić zdjęcia po zachodzie przy gorszym oświetleniu czy w hali to gorzej.Póki co myślę o obiektywie, o body jeszcze pomyślę. Moj budżet to jakieś 8 tyś, więc jeszcze będe musial zbierać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
jak masz 8 tys. zł to poszukaj używanego 70-200G w pierwszej wersji i a77 używanej powinieneś zmieścić się w budżecie.