- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cashback
Witam - ostatnio dokonałem kilka zakupów aparatów i obiektywów SONY. Mam już taką przypadłość, że po prawie 40 latach aktywnego fotografowania i filmowania nadal preferuję SONY. Pojawiła się akcja CASHBACK. Więc jak można to dlaczego nie. Przez stronę złożyłem wszystko i....dostałem maila, że jak w ciągu 10 dni nie prześlę zdjęcia dokumentu zakupu i zdjęcia wyciętego (!!!) z pudełka numeru seryjnego to moja aplikacja zostanie "odwalona" i 1.000 zł pójdzie się kąpać. Zrobiłem skan komórką z dowodu zakupu i zdjęcie pudełka bez wycięcia fragmentu pudełka. Czyli teraz mam komórką zrobić zdjęcie i zamiast zdjęcia fragmentu pudełka mam je pociąć i przesłać zdjęcie kawałka pudełka. Może ja jestem nienormalny ale 35 lat zarządzałem firmami i prowadziłem biznesy. Urzędy w PRL i jaśnie Rzeczpospolitej doprowadzały mnie często do kociokwiku ale wiedziałem, że urzędnicy mogą być absurdalni. Nie spodziewałem się tego po SONY. Myślałem, że są normalni. Widocznie muszę kolejny raz się zawieść....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
w sprawie jakichkolwiek problemów z promocją cashback, skontaktuj się proszę z: https://www.sony.pl/cashback/di/contact
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kolejna edycja promocji CASHBACK i znowu to samo...
Mnie zastanawia zwykle dlaczego pojawiają się narzekania na pewne wymogi związane z promocją PO zakupie. Regulamin promocji jest dostępny na stronie https://campaign.odw.sony-europe.com/redemption/terms/PL_DI_terms_and_conditions.pdf i można było go zwyczajnie przeczytać. Jest tam wyraźnie napisane, że numer seryny należy wyciąć.
Być może niejasny jest powód wycinania numerów seryjnych - otóż promocja jest adresowana do konsumentów; może w niej wziąć udział tylko pierwszy nabywca produktu (w tym zawodowy fotograf). Z oferty tej nie mogą skorzystać osoby prawne, organizacje i instytucje, jak również odsprzedawcy. I chyba więcej nie potrzeba tłumaczyć.
I tak zupełnie szczerze - czy to opakowanie z wyciętym numerem seryjnym stanowi jakiekolwiek obniżenie wartości produktu znajdującego się wewnątrz? Czy chodzi po prostu o niechęć do wykonania dodatkowej czynności, która przyniesie wymierne korzyści w postaci zwrotu pieniędzy? Ja naprawdę nie rozumiem gdzie tu są dolegliwości dla kupującego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Taka jest polityka Sony i odkąd pamiętam, tak działa promocja Cashback. Jeśli Ciebie to drażni, to po prostu nie bierz w tym udziału. Cóż ja sobie po prostu przypominam ZPT... 😉