anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Andriu

profile.country.pl_PL.title
ansonia
Początkujący

Andriu

Witam. Posiadam KDL37 S5600 mam problem z zapamiętaniem nie których kanałów z telewizji kablowej, czy ktoś może zna ten problem i jak to naprawić?

8 ODPOW. 8
stubbs.
Użytkownik

Witaj ansonia,

napisz w jaki sposób masz podłączone źródło sygnału (kablówkę) do swojego TV? Czy jest to wpięcie bezpośrednie, czy jest to zrobione przez dekoder.

Czy kanał możesz zapisać na chwilę czy w ogóle nie jest to możliwe? Jeśli tak, to czy po wyłączeniu i ponownym włączeniu TV ten kanał jest nadal zapisany?

Kolejne pytanie to czy twój dostawca telewizji nic nie zmienia między czasie?

Pozdrawiam Stubb
ansonia
Początkujący

Wpięty jest bezpośrenio w gniazdo antenowe. Kanały znajdzie na chwilę można je nawet oglądać i podejrzeć na epg ale gdy chce posortować to na liście już ich nie ma. W naszej miejkiej kablówce po wyłączeniu analogu i zmianach w sieci są takie dwa odbiorniki mój i jakiejś kobiety

stubbs.
Użytkownik

Wyłączenie telewizji analogowej dotyczy tylko mieszkańców, którzy korzystają z tzw. "siatki" do odbierania telewizji. Jeśli Twój operator zmienił telewizję analogową na cyfrową to świadczy tylko o jego rozwoju.

P.S. znaleziony kanał zapisujesz (wyszukiwanie ręczne) czy używasz opcji automatycznego wyszukiwania i zapisania kanałów?

Pozdrawiam Stubb
ansonia
Początkujący

TVK od już dłuższego czasu nadawała analog i cyfre. Używałem cyfry ale odkąd na Dolnym Śląku wyłączyli analog to TVK pozmieniała paczki na kablu biorąc część sygnału z nadajnika naziemnego i jest problem. Wcześniej było wszystko dobrze

Zimny_
Użytkownik

Witaj,

czyli sortujesz kanały w sposób prawidłowy, a telewizor nie zapisuje ich? Wcześniej, przed zmianami u operatora sortowałeś i zapisywał?

Opcją pomijającą sortowanie, jest stworzenie listy kanałów ulubionych. Po włączeniu tej funkcji będziesz miał kanały które sam dodasz do ulubionych.

ansonia
Początkujący

Cześć. Wcześniej było dobrze wiele razy szukałem sortowałem, próbowałem z ulubionymi i nic.

trzeba chyba dać do serwisu.

Dzięki za próbę pomocy.

P.S

Sony to było w latach 80-tych teraz to Wielkie G...

1_pawel
Użytkownik

Może spróbuj wyłączyć tv z sieci przez wyjęcie wtyczki na jakiś czas i odłącz dodatkowe urządzenia.

Jak to nie pomoże to pozostaje reset do ustawień fabrycznych.

Zimny_
Użytkownik

Oczywiście, może to pomoc i również zastosowałbym takie rozwiązanie. Przede wszystkim przeprowadzić ponowną wyszukiwanie i instalację kanałów. Jeśli efekt wystąpił po zmianie parametrów dostawcy, raczej tutaj szukałbym winnego. Może coś przekombinowali. Nie sądzę, aby nagle przy okazji zmian poszła elektronika w tv, albo tv przestałby sobie radzić z zapamiętywaniem parametrów kanałów.. Ciężko powiedzieć, na pewno wizyta serwisu nie zaszkodzi.