Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Jestem nowym użytkownikiem Sony.
Mój pierwszy zakup z Sony to telewizor Bravia KDL-55EX720 i już mam z nim drobne problemy.
Opiszę pokrótce o co chodzi i może ktoś z forumowiczów będzie znał odpowiedź na mój problem.
Telewizor podłączyłem do sieci domowej poprzez Wi-Fi. Mam równiez Samsunga SGSII i ściągłem do niego aplikację Media Remote. Aplikacja przy pierwszym uruchomieniu rozpoznała telewizor, sparowała i działała jako pilot. Wszystko było ok dopóki nie wyłączyłem aplikacji w telefonie. Po kolejnej próbie włączenia aplikacja nie widzi telewizora (jest tylko jakieś urządzenie demo). Na nic zdało się przeinstalowanie ponowne aplikacji. Mało tego to zainstalowanie aplikacji na dwóch innych telefonach nie dało rezultatu. Próbowałem również aktualizacji softu telewizora i pomimo tego nadal nic.
Jak zrobić żeby można było używać tej aplikacji (wpisywanie adresów z pilota to pomyłka totalna)???
Proszę o pomoc w tym problemie.
Odświeżenie zawartości internetowej w TV powinno pomóc.
Jeśli nie - w ostateczności możesz przywrócić ustawienia fabryczne, choć myślę, że do tego czasu ktoś podsunie Ci konkretniejszą odpowiedź.