anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia sync. Tryb uśpienia telewizora.

przeqpiciel
Początkujący

Bravia sync. Tryb uśpienia telewizora.

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum, a od mnogości for na forum.sony.pl nie do końca jestem pewien czy wybrałem dobre miejsce na mój wątek - tak więc proszę o odrobinę wyrozumiałości.
Sprawa dotyczy się połączenia Sony KDL-46-ex52 oraz Playstation 3. To, że fajnie jest je spiąc za pomocą HDMI to wiem, bravia sync też została opanowana. Jednak w telewizorze mam włączoną opcję usypiania telewizora po X czasie co jest wygodne np. gdy zasnę czy wyjdę z domu a TV sobie miałby grać bez potrzeby. Jednak irytuje mnie niesamowicie gdy gram, toczę zaciekłą bitwę, wyścig cokolwiek i pojawia mi się na tv informacja, że telewizor zostanie za chwilę wyłączony. Pojawia się u mnie panika, że gdzie jest pilot - a często jest to bardzo trudna misja jeśli chodzi o odnajdywanie pilota - w celu naciśnięcia czegokolwiek na pilocie. Zatem moje pytanie jest następujące. Czy jest możliwość aby konsola informowałą telewizor iż gracz aktualnie torturuje pada i aby ten nie wyłączał się sam z siebie bez wyłączania funkcji usypiania w samym telewizorze ?

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

stubb napisał(a):

Polecam zlać się z tłem jak pan pośrodku :slight_smile:

Dobre zdjęcie :smileyhappy:

przeqpiciel napisał(a):

Tak, prawda. Jest to ex520. Czujnik niby wbudowany ? A mogę go jakoś przetestować ?

Nie mam modelu EX520, ale mam EX720. Tam również jest czujnik obecności, który działa według mnie rewelacyjnie. Mam możliwość ustawienia czasu po jakim telewizor wyłączy ekran jak nie wykryje ruchu przed TV. Czasami jak przysypiam muszę ruszyć np. ręką, aby włączył się ekran. Czas reakcji praktycznie natychmiastowy, nie wiem - po ok sekundzie już jest obraz. W moim modelu po wejściu w "Ustawienia systemowe"-> "Eco", wskazaniu na czujnik obecności jest opcja trybu DEMO. Tryb ten pokazuje działanie tej funkcji.

przeqpiciel
Początkujący

wlasnie potweirdzilem telefonicznie w pomocy technicznej sony iz moj telewizor ( kdl 46 ex520 ) nie posiada czujnika obecnosci

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Mogłeś również sprawdzić na stronie www.sony.pl

http://img255.imageshack.us/img255/6121/46ex520czujnikobecnoci.jpg

Rzeczywiście nie ma w tym modelu czujnika obecności :c20.

Pozdrawiam Stubb