anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy można w ten sposób nagrywać z telewizora?

profile.country.pl_PL.title
BenRhod
Początkujący

Czy można w ten sposób nagrywać z telewizora?

Mam Bravie kdl40ex650 i chcę podłączyć komputer do telewizora za pomocą kabla HDMI http://allegro.pl/kabel-hdmi-ofc-1-4-hq-3d-full-hd-filtry-5m-hit-i2397672181.html(kabel w drodze). Zastanawiam się czy istnieje taka możliwość aby zgrywać zamiast zewnętrznego twardego dysku na komputer. Kabel jest dwukierunkowy więc tak sobie wydedukowałem, że może będzie to możliwe. Czy ktoś z Was już tak robił, czy może nie będzie to do zrobienia? Pozdrawiam.

6 ODPOW. 6
stubbs.
Użytkownik

Z tego co wiem nie ma takiej możliwości bo Bravia działa w systemie exFAT, FAT32 itd a komputer będziesz miał w NTFS (jeśli chodzi o dysk twardy).

Pozdrawiam Stubb
BenRhod
Początkujący

To byłoby szkoda bo nie musiałbym inwestować w dysk zewnętrzny. Jak przyjdzie kabel to sprawdzę, może jednak coś by ruszyło z nagrywaniem :)

Mylagos
Użytkownik

exFat jak Fat32, byłyby rozpoznawane przez Komputer ( mój pierwszy system jaki miałem działa na fat 32 :) ). Problemem jest to co miałoby by nagrywane. Standard HDMI z tego co pamiętam ma pewne zabezpieczenie przed nagrywanie ( choć zostało on już złamane ).

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Problem będzie jeden - TV ma tylko wejścia HDMI. Wyjątkiem w części TV jest złącze HDMI1 opisane jako ARC (Audio Return Chanel), tym wejściem TV jest w stanie wysłać dźwięk do zgodnego ze standardem kina. Obrazu nie przesyła.

stubbs.
Użytkownik

Nawet jeśli chciałbyś zgrać filmy nagrane na HDD podłączony pod TV (dysk zewnętrzny) nie będziesz mógł ich skopiować w drugą stronę na PC. Do tego jak chcesz podłączyć pełen dysk do TV to przy rejestrowaniu dysku sformatuje Ci go (jeśli się mylę z ostatnią opcją proszę mnie poprawić).

Pozdrawiam Stubb
BenRhod
Początkujący

Podłączyłem i nie można nagrać.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam.