Podziel się wrażeniami!
Problem polega na tym ze gdy wlacze film z USB na TV to na kinie nie ma glosu, dlaczego?
Czy moze ktos wie?
Kino polaczone jest z TV przez kabel HDMi oraz EURO SCART zeby byl glos z programow z TV na kinie.
Powinieneś ustawić odpowiednie wyjście dźwięku w TV, aby dawał go nie na głośniki TV a na kino domowe. W kinie domowym też musisz ustawić odpowiednie wejście dźwięku.
instrukcja obsługi - strona 56
czesc, dzieki za odp, sluchaj w tv ustawiam glos z glosniki tv na system audio i nic nie ma;/ tzn glos z telewizji jest na kinie ale z usb nie ma... w centrum sony pow mi zebym polaczyl kablem optycznym czy jakos tak ale w kinie nie mam takiego wejscia poza hdmi oraz scart i z przodu jackiem 3.5mm i tyle nie mam pojecia jak to ustyawic w kinie tez jest ustawione ze glos ma byc na kino.
W kinie poszukaj opcji takiej aby "pobierało" dźwięk z HDMI. TV wysyła dźwięk przed HDMI ARC do kina w trybie oglądania telewizji a z USB podpiętego do TV już nie chce jak rozumiem.
Spróbuj z innym filmem, może z tym coś jest nie tak? Teoretycznie wszystko masz ustawione OK.
Spotkałem się z paroma postami, gdzie właśnie przy odtwarzaniu z USB, nie działało przesyłanie dźwięku przez HDMI. Jeśli Kino ma wejście na jacka, to spróbuj wykorzystać wyjście słuchawkowe w TV.