anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA i KDL-32CX520

leszekl1
Początkujący

DLNA i KDL-32CX520

Witajcie mam nowy tv jak powyzej
niemniej pojawil sie problem we wspolpracy z serwerem DLNA
serwerem tym jest Media network drive firmy Iomega
problem polega na tym iz tv nie widzi filmow umieszczonych na tym serwerze
Zdjecia i muzyke widzi poprawnie a filmow nie :(
serwer mysle dziala poprawnie poniewaz na zewnetrznym playerze philips oraz na komorce filmy jak najbardziej sa widoczne,
Moze ktos sie spotkal z tym problemem i wie jak go rozwiazac.
Pozdrawiam

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Nie słyszałem wcześniej o tym serwerze. Mogę zaproponować abyś sprawdził inny serwer jak na przykład PS3 Media Player.

leszekl1
Początkujący

Zależy mi własnie na nim
to sprzetowy serwer nie zwiazany z PC
i wspolpraca z nim zarowno z telefonow jak i tabletow samsunga oraz playera philipsa jest doskonala jedynie ta brawia nie :(
http://go.iomega.com/en/products/networ ... rtner=4735

Pozdrawiam

spolDon1fhkbr
Początkujący

A czy pliki filmowe na pewno są w zgodnym formacie (takim który potrafi odtworzyć telewizor)???

Taki serwer nie potrafi transkodować, on tylko udostępnia pliki!

leszekl1
Początkujący

wszystkie mam w formacie avi.
jest to MPG4 wiec bravia powinna widziec
zmienilem rozszerzenie na mpg i widzi za to wtedy glupieja pozostale urzadzenia :(

Zimny_
Użytkownik

Tabletów, telefonów, komputerów i odtwarzaczy multimedialnych raczej nie porównywałbym do telewizorów. Na tych urządzeniach (poza odtwarzaczem multimedialnym) można w znaczny sposób konfigurować ustawienia. Odtwarzacz multimedialny jak mówi nazwa, służy tylko do takich celów. Telewizor ma trochę inne możliwości. Jeśli serwer wysyła niekompatybilne pliki, telewizor ich nie zobaczy. Chyba, że zaopatrzysz się w program który sam będzie transkodował pliki na kompatybilne z telewizorem, jak wspomniany wcześniej PS3 Media serwer, Wild Media Serwer itp.

leszekl1
Początkujący

jakie w takim razie pliki powinien widziec tv Bravia?

Mylagos
Użytkownik

Z plikami .avi nie powinno być większych problemów, o ile są one kodowe w Divxie. Mógłbyś spróbować również formatu .mp4, gdyż z tego co pamiętam, należy on do obsługiwanych.

leszekl1
Początkujący

ale wlasnie z nimi sa problemy
telewizor ich nie widzi
nie ze twierdzi ze nie moze otworzyc
poprostu ich nie widzi :(

Mylagos
Użytkownik

Rozumiem że są problemy z nimi, dlatego też napisałem o sposobie kodowania. Mógłbyś sprawdzić jakich kodeków użyto w tych plikach ?