Podziel się wrażeniami!
Nie wiem co już mam robić - zrobić, co jakiś czas dopisują mi się kanały. Co to jest, jakim prawem? Przeciez ja nie skanuję satelity. Co mogłem zablokowałem żeby nie dopisywały bo był czas że 3000 kanałów mi się dopisywało, a teraz ni z gruszki ni pietruszki nSport, teletoon+ i co tam jeszcze z nowej nc+ na końcu listy się dopisuje samoistnie, a ja mam TV HX755 z modułem CI+ CAM CP. Pisałem wcześniej już o dopisywaniu się mi kanałów, ale stwierdzam to że jeszcze tak dziwnego forum nie widziałem - układ, znalezienie własnych postów i w końcu to forum jest z domeną pl czy co.uk - ostatnio mało korzystam z tego forum może już się przez to pogubiłem co jak i gdzie?
Potwierdzę tylko co pamiętam co zrobiłem żeby zablokować dopisywanie się kanałów: Ustawienia cyfrowe> Automat. info. dot. usług satelitarnych> Wyłączone nie pamiętam czy jeszcze coś blokowałem, a może jeszcze coś można zrobić, bo dla mnie dziwna sprawa żeby kanały samoistnie się dopisywały to nawet na dekoderze nie miałem nigdy czegoś podobnego, a miałem 5 dekoderów.
Moduły Cyfrowego Polsatu nie jest oficjalnie wspierany przez telewizory Sony. Stąd też oprogramowanie dosyć szaleje. Z tego co wiem przy modułach CP jest naprawdę loternia i potrafią dziwnie działać.
Ja tylko chcę doczekać dnia kiedy producenci TV a w tym przypadku Sony będą słuchać użytkowników bo to użytkownicy są nalepszymi testerami i dającymi opinie o produktach. To że nie złe chopki szopki są z modułem CP to nie nowina dla mnie, a Sony dba o swoją markę czy spoczywa na laurach swojej historycznej renomy?, bo czasami mam wrażenie że to drugie. Nie ma dnia żeby mi jakieś kanały nie dopisywały się, na kie licho one dla mnie skoro to są z nc+, albo inne "araby". Całe szczęście że tylko kilka dopisuje się, a nie jak kiedyś koło 3000. A tak swoją drogą to na co Sony czeka - na oklaski - czemu dla cyfry+ i n-ki to mogli dać autoryzację, choć one już nie istnieją, a o największej platformie cyfrowej nie mogli pomyśleć, czy to takie trudne, czy komuś brak "czegoś". Już nawet otrzymałem widomość od jednego kolegi że wystawia swój TV na sprzedaż choć kupił niedawno bo wnerwia go te ciągłe problemy z kodowaniem syganału bo TV ma problem z modułem i powiedziałem mu że rozwiązuję to wyciaganiem modułu - choć jakoś za często to nie zdarza się ale też jest wkurzające.
No dobra ponarzekałem sobie może ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia.