anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dostęp do internetu

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

dostęp do internetu

Cześć, od kilku dni mam problem z ustawieniem sieci tj pojawia się informacja że połączenie kablowe ok. dostęp lokalny ok i dostęp do internetu - zakończona niepowodzeniem". Raz pojawia się informacją że numer ip autoatycznie raz że ręcznie. Jak dam odśwież zawartość internetową to lcd wykona i zaktualizuje a raz pojawia się błąd 5006 lub 5007. Nawet jak lcd ma nadany numer ip a podłączenie do internetu jest nie udane to i tak aktualizuje bibliotekę i korzystam z youtuba? Posiadam router tp link wr 740n, HX800

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
w takim przypadku pierwszą czynnością jaką należy zrobić, jest przywrócenie ustawień fabrycznych telewizora. Wszystkie ustawienia, łącznie zostaną zresetowane. Także jeśli masz jakieś własne parametry obrazu itp - warto je zapisać, aby później szybciej je wprowadzić. Jeśli błąd ciągle występuje, polecam aktualizację oprogramowania. Można ją pobrać z poniższego linka. Jest tam również instrukcja, jak wykonać aktualizację:
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-40HX800/downloads/AZ1_4110EUT

Jaką masz prędkość Internetu?

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

8mega, sprawdziłem w tv to mam najnowszą aktualizację oprogramowania. Co może byc przyczyną tego zjawiska?

Zimny_
Użytkownik

Prędkość łącza jest wystarczająca. Co jest przyczyną? Jeśli router jest skonfigurowany dobrze, to przyczyną może być jakiś błąd w telewizorze. Na odległość nie da się tego zdiagnozować. Przywracałeś ustawienia fabryczne? Polecam kontakt z serwisem. Możliwe, że potrzeba będzie wgrać ponownie oprogramowanie... Naprawę możesz zarejestrować pod na stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/repair
W większości przypadków serwis przyjeżdża do zgłoszeń i jeśli to jest możliwe - naprawiają na miejscu.

stubbs.
Użytkownik

Oczywiście wcześniej wszystko działało, czy od jakiegoś czasu masz dopiero problemy z internetem w TV? Sprawdzałeś zasięg routera?

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

mam połączenie kablem

stubbs.
Użytkownik

Nie powiedziałeś czy wcześniej działał poprawnie internet, czy jest to pierwsze uruchomienie i konfiguracja.
Próbowałeś sposobu, który proponuje Zimny z przywróceniem ustawień fabrycznych w TV? Wiąże się to z utratą danych takich jak zapisane kanały itd.

Pozdrawiam Stubb
oldguest
Początkujący

no i oczywiście ten kabel sprawdzić...