Podziel się wrażeniami!
Witajcie!
Jestem szczęśliwą posiadaczką telewizora Sony Bravia KDL-46NX710.
Telewizor jest świetny i ogólnie rzecz biorąc mogę powiedzieć, że go polecam. Jest w nim jednak jedna rzecz, która mnie irytuje, a mianowicie głośny dźwięk przy jego włączaniu.
Czy jest możliwość wyłączenia tego dźwięku? Ja do tej pory jakoś nie dokopałam się do takich ustawień. Jeśli ktoś z Was wie jak to zrobić, proszę o informacje.
Pozdrawiam!
Karolina
Haha! Już sama sobie odpowiedziałam
Ale gdyby ktoś szukał to po kolei:
HOME -> ustawienia -> dźwięk -> dźwięk przycisków -> wył.
Taa daaam!
Pozdrawiam!
Karolina
Witaj, gratuluję zakupu, oraz znalezienia odpowiedzi Fajnie, że jesteś zadowolona, wybrałaś dobry model. Jeśli można wiedzieć, co masz podłączone do telewiozra? Z skąd masz sygnał (platforma cyfrowa, kablówka)?
Ciekawe gdzie pani Karolina kupiła jeszcze ten model?
Niekoniecznie kupiła go teraz. Forum Sony było przenoszone na platformę "światową". Wszystkie posty sprzed 20 listopada 2012 roku mają datę przeniesienia - czyli 18, 19 i niektóre 20 listopad. To znaczy, że ten wątek mógł być napisany dużo wcześniej, a data - to data przeniesienia, a nie napisania...
No może i tak
Ale kolego Zimny miałbym taka prośbe na priva do ciebie.
A mianowicie czy mógłbys mi pomóc w konfiguracji mojego zestawu Sony jeśli chodzi o DLNA.
Mój zestaw to Sony Bravia KDL- 46NX710
Bluray BDP-470
Amplituner STR-DH810
Bardzo bym cie prosił bo jestem laik w tym temacie.
Message was edited by: -Nagata-
wyedytowano dane osobiste - adres email
Mógłbyś opisać do dokładnie chcesz i w jaki sposób skonfigurować ? Konfiguracja DLNA jest dosyć prosta ( urządzenia muszą być w jednej sieci internetowej, potrzebny jest serwer, no i znajomość odtwarzanych formatów przez urządzenie )
Dziekuje za zainteresowanie już piszę
Na tą chwilę mam połączonego PC z TV poprzez HDMI i tak odtwarzałem do tej pory filmy.
Mam router D-Link DI-524.
Napisz mi jaki serwer jest potrzebny znaczy jakiś program czy zewnętrzne urządzenie?
Na kompie mam sporo róznych filmów w różnych formatach napewno TV któryś odtworzy ale na ta chwilę chciałbym chociaż ustanowić to połączenie DLNA żebym wiedział w czym rzecz.
Chociażby żeby przeglądaćzdjęcia z kompa na TV.
Jest też w domu laptop Toshiba z wifi czy z niego też mozna udostępniać pliki.
Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość,jak byśpotrzebował więcej informacji to chetnie napiszę.
A to będzie bez przewodowo?
Chyba ten link nie działa?
Żebym jeszcze umiał skonfigurować ten serwer ale będe próbował.
Tak patrze że ten program (serwer) jest trialowy tak?
Już znalazłem ta stronkę co przesłałeś mi linka.
Message was edited by: paliosek
Do rzeczy:
Potrzebujesz zainstalować na komputerze ( z którego chcesz udostępniać materiały - zdjęcia czy filmy ) serwer - naprawdę dobre opinie zbiera Wild Media Server. Gdy go uruchomisz musisz go skonfigurować. Udało mi się znaleźć temat o tym :
http://www.sony-europe.com/discussions/message/873513
Gdy udostępnisz pliki, telewizor będzie widział serwer w swoim menu.
Message was edited by: Mylagos