Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupiłem telewizor kdl-40ex650. Już na początku pojawiły sie małe problemy. Podczas autoprogramowania telewizor nie znalazł cyfry+. Nie wiem dlaczego. No ale dobra poradziłem sobie z tym wybierając manualnie wyjście HDMI. i tutaj nastepny problem. Kanały HD mną nie wstrząsneły. Chodzi mi szczególnie o canal +sportHD. Ziarnistość i smużenie jest na wysokim poziomie. Czy mógłbym dostac jakąś łopatologiczna instrukcje jak zaprogramować cyfre+ oraz może jakieś ustawienia obrazu. Z góry dzieki
Witaj,
thc313 napisał(a):
(...) Podczas autoprogramowania telewizor nie znalazł cyfry+. Nie wiem dlaczego. No ale dobra poradziłem sobie z tym wybierając manualnie wyjście HDMI. (...)
thc313 napisał(a):
i tutaj nastepny problem. Kanały HD mną nie wstrząsneły. Chodzi mi szczególnie o canal +sportHD. Ziarnistość i smużenie jest na wysokim poziomie. Czy mógłbym dostac jakąś łopatologiczna instrukcje jak zaprogramować cyfre+ oraz może jakieś ustawienia obrazu
Ziarnistość kanałów jest determinowana w dużej mierze przez jakość sygnału. Może on być cyfrowy w HD ale będziesz widział spore różnice miedzy N-ką a Cyfrą+. Telewizor będzie starał się poprawić trochę obraz przez różne funkcje takie jak MotionFlow ale samo to nie polepszy na tyle obrazu aby efekt końcowy z nienajlepszego sygnału był dla Ciebie zadowalający (nieziarnisty).
Dzięki za odpowiedź. W takim razie czy możliwe jest takie ustawienie telewizora żeby po włączeniu był w trybie HDMI, czy muszę to robić "ręcznie" za każdym razem???