anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX710 problem z dźwiękiem przez HDMI

alwyn22
Początkujący

EX710 problem z dźwiękiem przez HDMI

Witam.
Posiadam TV 40EX710 i do niego, jako podręczny odtwarzacz, chcę podłączyć poprzez mini hdmi tablet Ainol Elf2.
Jednak pojawia się problem przy próbie odtwarzania filmów.
Przy ustawieniu na tablecie max rozdzielczości 1080p dźwięk pojawia się tylko na chwilę (ok sekundy) co kilka, kilkanaście sekund.
Przy mniejszej rozdzielczości tj. 480p jest trochę lepiej, tym razem co kilka sekund jest przerwa w dźwieku na ok sekundę.
Sprawdzałem to na kilku zainstalowanych odtwarzaczach oraz na dwóch kablach i efekt był ten sam.

Myślałem, że to wina tabletu, jednak przed chwilą sprawdzałem jeszcze tablet u znajomego i na jego obu tv wszystko działa prawidłowo, więc pytanie o co chodzi?
Dlaczego na jednym tv (Akai i Panasonic) działa a na drugim nie?

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Zapytam jeszcze o pewną kwestie. Sprawdzałeś wszystkie złącza HDMI w telewizorze ? Być może jedno z wejść jest po prostu uszkodzone.

alwyn22
Początkujący

Sprawdzałem i na wszystkich jest to samo.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Objawy sugerują jakby problem leżał po stronie kabla, który nie może przesłać takiej ilości danych i "dławi się nadmiarem informacji". Choć mówisz, że sprawdzałeś tablet na tym i innym kablu miniHDMI podłączonym do TV znajomego i wszystko było OK.
Może port HDMI w Twoim TV jest walnięty? Sprawdzałeś inne urządzenie pod tym portem?

Napisz ile klatek na sekundę ma film który chcesz odtworzyć, bo Twój TV ma wejście HDMI 24p (24 klatki/sek). Sygnał telewizyjny daje Ci 25 klatek/sek ale to inne wejście do TV.

Pozdrawiam Stubb
alwyn22
Początkujący

Tak jak pisałem kabel odpada, ponieważ działa normalnie na innym TV.
Podobnie porty są wszystkie w porządku, sprawdzałem i na każdym działa tak samo. Mam kablówkę także przez hdmi podłączaną, która działa normalnie, więc porty są sprawne.
Co do filmów to też próbowałem na różnych tzn 23-24-i 25 klatek. Efekt był podobny. Jedyna różnica, że przy gorszej jakości filmu trochę więcej dźwięku przechodzi i nic poza tym.