anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Internet w 40EX720

olopan
Początkujący

Internet w 40EX720

Witam
Mam TV jak w temacie i chciałem podłaczyc do nie go internet i w tym celu chce kupic router jednak jak najtanszym kosztem wiec router br100 odpada. Obecnie PC jest podłaczony przez modem sagem fast 800 e2t (bedzie miał juz moze z 7 lat). I teraz mam pytanie jak podłaczyc i co kupic aby był podłaczony do internetu telewizor i PC. Gdzies szukałem w necie i uzytkownik polecał TP-LINK TL-WA500G AP Repeater WDS Client 100mW, czy to sie u mnie sprawdzi i czy cos jeszcze bede musiał dokupic (jakies kabel)? Bo zupełnie sie na tym nie znam...Pozdrawiam

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

Posiadam od paru lat TL-WR340G nigdy z nim nie miałem problemu,a mam podłączonego neta z dialogu,tv i dekoder polsatu.Wszystko podłączone kablem, jeśli chcesz puścić neta do tv przez wifi to mój router gdzieś czytałem że odpada bo jest za wolny.Ale po kablu daję radę.

olopan
Początkujący

Ok dzieki za odpowiedz, ale powiedz mi jak mam go podłaczyc? :D kabel z telefonu który jest podlaczony do mojego starego modemu podlaczam do routera wifi? i z tego wifi dopiero dwa kable jeden do modemu sagem który idzie do PC a drugi bezposrednio do tv?

profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

kabel telefoniczny do modemu, z modemu do routera a z routera do tv i pc .Chyba że będziesz miał modem z wbudowanym routerem, wtedy kabel tel. do modemu z wbudowanym routerem a od niego do pc i tv

profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Lepiej będzie zakupić router z wbudowanym modemem ADSL, gdyż dzięki temu wykorzystamy tylko jedno urządzenie.

olopan
Początkujący

A czy ten byłby odpowiedni? http://allegro.pl/d-link-dsl-2640b-rout ... 39157.html Widze ze duzo osób go kupiło, dodam tylko ze mam neostrade.

Mylagos
Użytkownik

Jest to router ADSL więc powinien być dobrym wyborem.

stubbs.
Użytkownik

Ja do tego polecę zajrzeć Ci pod TEN LINK. Masz tutaj rozpisaną konfigurację internetu w TV Sony.

Pozdrawiam Stubb
olopan
Początkujący

Wczoraj kupiłem, jutro bedzie w domu:D wiec sprawdze jak śmiga, dzieki za link napewno przeczytam

olopan
Początkujący

Sorry ze post pod postem, ale nie chce zakładac nowego tematu.
Instalacja jednak nie jest taka prosta jak sie mogło wydawac. Jak juz wczesniej pisałem kupiłem router ten z linku allegro i moja sytaucja wyglada podobnie jak w tym temacie viewtopic.php?f=230&t=7105&p=151835&hilit=1106#p151835
Po konfiguracji wyglada tak
Połączenie kablowe OK
Dostęp lokalny OK
Dostę do internetu Nie można połaczyc
I wyskakuje błąd 1106
Problem jest taki ze nie potrafie podłaczyc routera do PC (stary model) poniewaz nie ma wejscia na kabel ethernet i nie wiem czy router mam jakos skonfigurowac aby internet w TV działał poprawnie??a jesli tak to jak?? Licze na wasza pomoc. Pozdrawiam