anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Internet w 40EX720

olopan
Początkujący

Internet w 40EX720

Witam
Mam TV jak w temacie i chciałem podłaczyc do nie go internet i w tym celu chce kupic router jednak jak najtanszym kosztem wiec router br100 odpada. Obecnie PC jest podłaczony przez modem sagem fast 800 e2t (bedzie miał juz moze z 7 lat). I teraz mam pytanie jak podłaczyc i co kupic aby był podłaczony do internetu telewizor i PC. Gdzies szukałem w necie i uzytkownik polecał TP-LINK TL-WA500G AP Repeater WDS Client 100mW, czy to sie u mnie sprawdzi i czy cos jeszcze bede musiał dokupic (jakies kabel)? Bo zupełnie sie na tym nie znam...Pozdrawiam

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Router wymaga konfiguracji - wpisania odpowiednich danych ( login i hasło które dostałeś od dostawcy), aby podłączyć do internetu. A jeśli PC nie posiada złącze ethernetowego, to myślę że będziesz potrzebował kary sieciowej, choć, być może da się skonfigurować poprzez przeglądarkę w TV.

Co do błędu 1106 znalazłem taką informację:
I had the same error. The way I fixed it was to take the plug out of the socket to get a hard reset of the TV. Just switching on and off wouldn't work.

Unfortunately it now goes back to getting the Sony logo and taking a while to start up

Internet TV works fine again though.

http://www.sony-europe.com/discussions/message/627552
, więc jeśli dobrze tłumacze - odłącz telewizor od prądu -> powinno to pomóc.

olopan
Początkujący

Szybkie info bo ide do pracy :cry: Zmieniłem IP z 192.168.1.1 na 192.168.1.3 i wszystko śmiga, może sie komuś przyda w przyszłosci, dzieki i pozdro