anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak ustawić stronę startową internetu inną niż sony

profile.country.pl_PL.title
1_pawel
Użytkownik

Jak ustawić stronę startową internetu inną niż sony

Witam

SONY BRAVIA KDL-40NX720 jak ustawić stronę startową internetu inną niż sony, lub pozostawić pustą.
Pozdrawiam serdecznie

13 ODPOW. 13
Mylagos
Użytkownik

Skrętka to inna nazwa przewodu ethernetowego, czyli RJ-45. Pojęcie że przewód jest cross-over to inna sprawa - tyczy się ułożenia kabelków w przewodzie o czym wiesz ( wnioskuję po tym co napisałeś).

Będę teraz teoretyzował :)

Aby połączyć komputer z routerem, potrzebny jest zwykły przewód, ale aby połączyć już dwa komputery bezpośrednio ze sobą, wymagany jest cross-over. Nie jestem jednak pewien czy będzie to przesyłać internet ( służyło by to raczej do udostępniania plików między dwoma komputerami). Najlepszym wyjściem będzie zakup routera 3G z wejściem na kartę SIM.

1_pawel
Użytkownik

Z TV kabel wychodzi do routera. Jeden na laptop drugi na TV, plus hdmi z laptopa na TV.
O ustawianiu routera nie wiem, firma, która dostarcza internet skonfigurowała router jakieś 2 lata temu. Wystarczyło podłączyć TV i wpisać brakujące dane po automatycznym wyszukiwaniu połączenia przez TV.

1_pawel
Użytkownik

Mylagos napisał(a):

Skrętka to inna nazwa przewodu ethernetowego, czyli RJ-45. Pojęcie że przewód jest cross-over to inna sprawa - tyczy się ułożenia kabelków w przewodzie o czym wiesz ( wnioskuję po tym co napisałeś).

Będę teraz teoretyzował :)

Aby połączyć komputer z routerem, potrzebny jest zwykły przewód, ale aby połączyć już dwa komputery bezpośrednio ze sobą, wymagany jest cross-over. Nie jestem jednak pewien czy będzie to przesyłać internet ( służyło by to raczej do udostępniania plików między dwoma komputerami). Najlepszym wyjściem będzie zakup routera 3G z wejściem na kartę SIM.

Nowe karty same sobie radzą z tym połączeniem, przewód prosty, nie musi być cross-over.

Dario30
Początkujący

1_pawel dzięki za pomoc już mam HbbTV. Pozdr,