anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 32cx525 problem z wbudowanym tunerem sat

profile.country.PL.title
tomec-----
Poszukiwacz

KDL 32cx525 problem z wbudowanym tunerem sat

Witam.

Korzystam z w/w tv w ten sposób: sygnał z satelity->tuner sat w telewizorze do tego moduł n-cam i tv "n" na kartę. Zaczęło się niedawno dziać tak: ginie mi sygnał z satelity (komunikat "brak sygnału"). Antenę mam ustawioną dobrze - sprawdzałem na dekoderze zewnętrznym. Co ciekawe, gdy podłączę równolegle tuner sat zewnętrzny do kabla satelitarnego to tuner wewnętrzny w tv zaczyna działać i jakiś czas jest spokój. Po kilku dniach sytuacja się powtarza. Podejrzewam, że coś się dzieje z tunerem sat wewnętrznym w tv (tak jakby nie wysterowywał konwertera w antenie). Poproszę znawców tematu o jakieś sugestie.

Pozdrawiam wszystkich

Tagi (3)
1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Problem może leżeć zarówno w module w TV jak i w cam n-ki.

Odnośnie N-ki, wiadomo - musisz kontaktować się z nimi.

A jeśli chodzi o TV to polecam Ci sprawdzić czy masz najnowszy soft w TV.

Do tego możesz przywrócić ustawienia fabryczne - utracisz zapisane dane tj. ustawienia obrazu, dźwięku itd (najlepiej spisać sobie wszystko co możesz).

Możesz również odłączyć wszystkie kable od TV, wyjąc cam N-ki a następnie sam TV odłącza się od prądu na kilka minut. Po tym czasie składasz wszystko w całość.

Jeśli to nie pomoże to pozostaje Ci kontakt z pomocą Sony lub zgłoszenie TV do serwisu - możliwe, że coś jest nie tak z modułem.

Zaznaczę, że nie jestem ekspertem w kwestii modułów i CAM :wink:

Pozdrawiam Stubb