Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam pytanie związane z funkcją nagrywania w tym telewizorze.Otóż w opcji DVB-T jest wskaźnik Nagr Scart wł/wył,dlatego też byłbym wdzięczny za podpowiedź czy ktoś to testował,i jak w ogóle to działa.Drugie pytanie dotyczy wskażników na pilocie(RM-EDO35) związanych z funkcją odtwarzania,przewijania,stop,których w żaden sposób nie potrafię uruchomić.Telewizor podłączony jest poprzez HDMI do kina domowego Sony DAV-DZ630.
Pozdrawiam!
Drugą część Twojego pytania rozwiązuje funkcja zwana BraviaSync odpowiedzialna za sterowanie produktami Sony (z tą funkcją) za pomocą jednego pilota.
Więcej informacji o niej znajdziesz w poniższym linku (podaję link aby nie powielać informacji):
https://www.sony.pl/discussions/community/pl/community/film_and_3d/tv/bravia_sync
oraz
http://www.youtube.com/watch?v=Vuu4t0hpies
Odnośnie pierwszej części pytania związanej z nagrywaniem.
Muszisz mieć odpowiednie źródło sygnału (dajmy na to dekoder zewnętrzny DVB-T) oraz przyda Ci się jakiś nośnik danych taki jak dysk twardy.
Pamiętaj, że dysk jaki obsługują Bravie do tej pory misi być w systemie plików exFAT, FAT32 etc.
Witam!
Dziękuję za informację,lecz nie do końca rozwiązała ona mój problem.O ile kwestia nagrywania wydaje się oczywista,aczkolwiek nie mam możliwości jej przetestowania z powodu braku dekodera DVB-T (mam DVB-C), o tyle funkcja BraviaSync działa powiedziałbym połowicznie.Otóż po konfiguracji, pilotem TV włączam/wyłączam zestaw kina domowego,operuję siłą głosu oraz funkcją teatru,natomiast klawisze nawigacji odtwarzania w pilocie TV nie działają nadal.W opcji sterowanie przez HDMI wyświetla się napis - niedostępne gdy podłączony jest system audio HDMI.Wyłączałem system audio ale niczego to nie zmieniło.Zresztą po włączeniu zestaw kina samoczynnie przełącza się na aktywny system audio.Dla porządku lista urządzeń HDMI wygląda w sposób następujący(może tu gdzieś tkwi błąd?): 1.urządzenie - odtwarzacz 1 ,wejście HDMI 1 - system audio - podłączone , typ - DVD System
2.urządzenie - system audio , wejście HDMI 1 - system audio - nic nie wyświetla , typ - DVD System.
I jeszcze opis wejścia zewnętrzne:
- odtwarzacz 1 CTRL- HDMI DVD System
- HDMI 1 Kino Domowe
Pozdrawiam!