Podziel się wrażeniami!
Witam niedawno zakupilem antene pokojowa Thompson ze wzmacniaczem, niestety nie potrafie zlapac zadnego programu podczas automatycznego wyszukiwania cyfrowego. Probowalem na tej samej antenie wyszukac programy analogowe i zlapalem tylko mocno zasniezone "1" "2" i Polsat. Nie moge odblokowac opcji recznego wyszukiwania programow cyforwych pomimo iz inicjowalem na nowo telwizor (wybralem odbior naziemny) Prosze o informacje co robie zle.
Wiem ze antene pokojowa to zadene cuda ale liczylem chociaz na programy sredniej jakosci a tu absolutne zero...
Jeżeli 1 i 2 śnieżą, z tego co wiem, nie ma szans byś złapał na tej antenie telewizję cyfrową. Pozostaje zakup porządnej anteny ( wydatek ok 80zł) - najlepiej kierunkowej, gdyż lepiej sprawdzi się przy NTC.
Niestety tak jak pisał Mylagos - antena kierunkowa to właściwy kierunek (taki lapsus słowny ).
Anteny pokojowe nie są najlepsze do takich celów, szczególnie gdy chcesz odbierać kanały cyfrowe. Zdziwił mnie fakt, że ledwie odebrałeś 1,2 i Polsat. Może przewód anteny jest uszkodzony lub się "zamknął". Miałem coś takiego w antenie od CB-Radia gdzie w środku był rdzeń/koszulka/splot cienkich kabli/koszulka i kilka "nitek" ze splotu dotknęło rdzenia. Efekt - z nikim nie mogłem pogadać po drodze .
Dzieki za info zwrocilem antene. Niestety nie moge zainstalowac anteny zewnetrznej, niedawno odbyl sie remont elewacji i spoldzielnia nie pozwala jej dziurawic antena dachowa raczej tez nie wchodzi w gre poki co. Takze dzieki za pomoc, bede sobie musial jakos poradzic.