Podziel się wrażeniami!
Dziś telewizor pobrał i zainstalował najnowszą wersję oprogramowania. Jak na razie zmian nie zauważyłem. Wersja najnowszego oprogramowania to: PKG4.012EUA-0104
Przeszukałem kilka miejsce ( nawet japońską stronę Sony) i nie znalazłem informacji co ta aktualizacja robi. Jak to często bywa, trzeba trochę poczekać na changelog
Kolejny raz sprawdziłem i jedyne co wg. mnie nowego w końcu zaczęło działać to usługa HbbTV na kanałach TVP i ich Olimpiadowa aplikacja. Odkąd olimpiada się zaczęła, nie mogłem jej uruchomić (a na EURO wszystko działało).
Także nie wiem do końca, czy to zasługa tej nowej aktualizacji od SONY, czy TVP coś zmieniła, tak jak podano tutaj: http://hbbtv.pl/2012/07/28/aplikacja-hb ... szystkich/
Wpis na końcu artykułu: "Aktualizacja z godz. 19:00 dnia 29 lipca 2012 - Aplikacja HbbTV od TVP – Londyn 2012 – działa już również na telewizorach Sony."
Czy działa aplikacja HbbTV na KDL- NX720 na ustawieniach Polska.
Nie wiem. Jeszcze nie sprawdzałem. Mam ustawienia takie same jak w poradniku "MIŚKAF", czyli KRAJ ustawiony na NIEMCY (brak polskich znaków w analogowej telegazecie) i JĘZYK MENU na POLSKI. HBBTV działa mi idealnie na TVP 1 SD i HD oraz TVP 2 SD i HD.
Tak działa NX 720!
zsz11 napisał(a):
Tak działa NX 720!
Tak o tym właśnie pisałem że na języku polskim działa hbb-tv
Na języku polskim ( kraj Niemcy ) to wiem że działa, ale jak ustawiony kraj Polska czy działa.
Jak na razie, w opisie aktualizacji, nie ma nic o włączeniu tej funkcji dla Polski. Ponownie jest informacja że : Niniejsze oprogramowanie ulepsza obsługę standardu Hbb TV.