Podziel się wrażeniami!
Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?
Mikesz
Pewnie, że warto...kupiłem ten TV jakieś dwa tygodnie temu z Ceneo za nie całe 3500 zł. W mieście którym mieszkam w Mediaexpert kosztuje 4600 zł.
Kupiłem go po przeczytaniu recenzji na różnych forach, no i ze względu na 5 letnią gwarancję. Przedtem miałem ponad 2,5 letniego 37" LCD Samsunga w którym siadła po zakończeniu gwarancji matryca.
Tego jak na razie sobie chwalę, obraz w SD zależy od kanałów, ale ogólnie ładny, a w HD, rewelacja...Zresztą dużo o tym TV jest i tu i na innych forach....ale każdy swoje chwali...
Również uważam, że warto. Jednak proponuję przejrzeć parę testów, żeby nie być gołosłownym. Tu masz wątki z testami, poza tym można wpisać odpowiednie frazy w google.
viewtopic.php?f=57&t=2403
viewtopic.php?f=57&t=1759&st=0&sk=t&sd=a&start=20
Witam,
Zamierzam kupic model KDL-40W5500.
Jednak mam pytanko.
Czy ktos kiedykolwiek testował, sprawdzał albo uzytkowal juz powyzszego modelu na kablu analogowym ? Jak telewizor zdał egzamin, jaka byla jakosc obrazu, czy obraz byl zamazany, czy bylo widac piksele, czy wogole mozna bylo spokojnie ogladac tv tak jak na starym tv przed wymiana ?
Pytam dlatego ze zamierzam przejsc na cyfrowa tv dopiero w przyszlym roku. Mam kablowke analogowa z UPC. Czy zaczekac te pare miesiecy i dopiero wtedy zakupic tv, czy spokojnie moge uzytkowac ten model na analogu ?
Czytalem w opisie tego modelu ze tv ten jest wyposazony w Technologie „inteligentnego obrazu” – maksymalna czystość obrazu nawet ze źródeł analogowych oraz Zintegrowany tuner cyfrowej telewizji naziemnej o standardowej rozdzielczości (MPEG-2, umożliwiający także odbiór kanałów analogowych), czy to znaczy ze odbior stacji ze zrodel analogowych bedzie jak najbardziej wysokiej jakosci ?
Moze juz ktos wczesniej przetestował jak ten model radzi sobie z tv analogowym i podzieli sie swoimi spostrzezeniami. Dzieki wielkie.
Mam tą 40-tkę od prawie dwóch miesięcy i jestem super zadowolony. Też miałem obawy o sygnał analogowy, gdyż mieszkam w małym miasteczku z "kiepską" kablówką; ale TV radzi sobie ekstra. Żadnych pikseli, rozmazań itp. Wiadomo, jak słabszy sygnał to i obraz słabszy ale do oglądania. Ale poza tym kolorystyka faktycznie realna, ostrość super - a jak załączę coś z DVD to obraz piękniutki. Wybrałbym ten model jeszcze raz gdybym kupował TV. Poza tym dużo zalet w dodatkowych funkcjach związanych z DLNA.
Mam W4500, czyli model starszy. Do niej telewizja idzie przez kilka źródeł, w tym przez analoga, z którego praktycznie nigdy nie korzystam. Obraz Na cyfrowej jest dużo, dużo ładniejszy niż na analogowej. Co do samego analogu, jestem dosyć wymagający i mam zastrzeżenia, ale one są związane tylko z samą jakością sygnału. Najgorzej odbiera TVP3-INFO, oraz niektóre audycje na TV Puls. Do reszty na pewno można się przyczepić, ale taka jakość jest bardziej uzależniona od samego sygnału, o którym juz wspomniałem. Dodam, że mam wyłączone większość wspomagaczy.
Jakby tak zestawić np. obecny stary telewizor 29calowy ktory mam (nie LCD), oraz nowy KLD-W5500 na sygnale analogowym, czy będą tak znaczące różnice w jakości obrazu ? Czy obraz będzie mniej więcej tej samej jakości co na starym TV ?
Często słyszałem że przy kupnie LCD-ka, klienci nagle dziwili się że po podłączeniu ich nowego TV pod źródło analogowe na ekranie widać śnieg, jakieś zamazanie i ogólnie obraz jest gorszy jak na starym TV, miało być lepiej bo wiadomo nowy telewizor a jest jeszcze gorzej.
Zależy od jakości sygnału analogowego. Nie ma co porównywać obrazu w telewizorach CRT i LCD. Obraz jest inny, wygląda całkowicie inaczej, inna rozdzielczość, technologia, procesory.
Jeśli chodzi o smużenia, zamazania itd, zależy od jakości sygnału analogowego. Przy analogu lepiej spisują się plazmy (te z wyższej półki), niż LCD, ale za to przy sygnale cyfrowym, do tego HD bez porównania lepszy obraz jest na LCD. Proponuję wybrać się do jakiegoś sklepu, czy do CS i poprosić o porównanie. Tylko weź pod uwagę, że nie wiesz jakiej jakości sygnał bedzie dostarczany.... Porównanie może nie być obiektywne...
Moim zdaniem analog też może dobrze wyglądać ale musi być dobry sygnał. Jeśli z rozdzielni kablówki jest 2km kabla i 5 wzmacniaczy to nie ma co się spodziewać cudów. Jeśli ktoś ma antenę siatkową kupioną za 20 zł to też nie ma co się spodziewać dobrego obrazu chyba że mieszka pod nadajnikiem. Co nie zmienia faktu że ten telewizor sobie bardzo dobrze radzi z takim sygnałem.
Nie no, jak jest dobry sygnał, to nie ma narzekać - nawet dużo lepiej wychodzi niż kanały z satelity typu "Polonia1". Mistrzostwa Europy w siatkę oglądałem z analogowej. Oczywiście, inna rozdzielczość, ale generalnie obraz był bardzo ładny. Nawet lecąca piłka nie robiła smużeń. Tylko tak mnie denerwowały reklamy w przerwach, przesadzili. Co przerwa to byle więcej reklam...