Podziel się wrażeniami!
Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?
Mikesz
Jesli kupie w5500 w Wielkiej Brytanii, to jaka bedzie roznica pomiedzy tym tv, a tv wyprodukowanym na polski rynek? Menu w j. polskim jest chyba we wszystkich wersjach, pewnie tuner freeview zastepujacy nasz MPEG-4, polskie znaki telegazety, czy cos jeszcze?
pozdrawiam
Dodam jeszcze, że w GB jest gwarancja na 3 lata, a przy zakupie telewizora jak oddajesz swój stary, to masz zniżkę 150 funta. Też ciekawie, tylko gwarancja mniejsza.
Dzieki, za odpowiedz. Tunerem MPEG-4 sie nie przejmuje gdyz bede uzywal tv w Anglii. Gwarancja 5 lat jest tylko w tv zakupionych w Sony Center, ale tam ceny sa nieraz 2razy wyzsze. Zastanawiam sie czy np. telegazeta bedzie obslugiwac polskie znaki (mam teraz maly 14" z teleg. i tam zamiast polskich znakow wyskakuja chaszcze), ale to nie jest najwazniejsze, nie ma znaczenia.
Pozdrawiam
ps jeszcze tak z innej beczki, czy widzieliscie kiedys skalowanie i obraz SD w Toshibie RV555? Ponoc sa tam jakies bajery, ktore niesamowicie wzbogacaja jakosc obrazu SD. Ponoc Ciekaw jestem jak to sie ma do BE3.
marbab napisał(a):
Gwarancja 5 lat jest tylko w tv zakupionych w Sony Center
marbab napisał(a):
ale tam ceny sa nieraz 2razy wyzsze.
Marbab, nie chcę Cię wprowadzać w błąd, informacji o znakach w telegacie nei jestem pewny, sam nigdy tego nie sprawdzałem, a od kiedy mam platformę satelitarną z możliwością sprawdzania programu itd, to nie wchodziłem na telegazetę. Przyznam się, że jakbyś się zapytał o telegazetę w modelu W4500 który posiadam, musiał by, sprawdzić, bo nie wiem.
Toshiba którą podałeś to dosyć starszy system, obraz ok, ale teraz są nowsze systemy prezentujące lepszą jakość. Dla niego konkurentem był np. W4000, W4500, starsza seria V. Jeśli chodzi o nowe modele, to nie ma większego porównania, na pewno W5500 wypada dużo, dużo lepiej.
marbab napisał(a):
Prosił bym nie generalizować i nie przesadzać ponieważ to także nie prawda.
marbab napisał(a):
Gwarancja 5 lat jest tylko w tv zakupionych w Sony Center
marbab napisał(a):
Nie ma co porównywać cen w Internecie do cen w sklepach. Zakupu i tu i tu mają swoje zalety i wady. To gdzie kupimy, zależy już od preferencji osoby która kupuje.
Pamiętaj o promocji w GB, jak oddajesz stary tv, dostajesz zniżkę. Zawsze można na car boot kupić jakiś za parę funa i oddać ze zniżką min 50
Tu masz link:
http://www.sony.co.uk/hub/bravia/8?cid=15007895
Ceny, ktore podalem sa ze sklepow (podalem tylko linki do ich stron internetowych).
Wracajac do zakupu, to na pewno kupie w sklepie Richer Sounds: przede wszystkim dlatego, ze jest najtaniej (taniej nawet od sklepow internetowych!). Sam sklep jest zaledwie 10 min autem ode mnie. Do zakupu poczekam do stycznia, wtedy, po nowym roku sa ogromne obnizki cen, byc moze uda mi sie uszczknac jeszcze pare funtow:) Dzieki za info o 50 funtach w razie oddania starego tv, slyszalem o tym, ale nie wiem czy obowiazuje to we wszystkich sklepach. Dowiem sie.
Bylem dzis w sklepie Currys, przygladalem sie telewizorom, no i faktycznie musze przyznac z reka na sercu, ze Sony najmniej mi odpowiada wygladem zewnetrznym, ale mam nadzieje, ze nadrobi to swoim obrazem i funkcjonalnoscia.
ps od tygodnia jestem szczesliwym- nieszczesliwym posiadaczem dvd DVP-NS728h (kupiony w RTVEuroAGD za 333zl).
Szczesliwym dlatego, ze juz mam cos bardzo dobrego (wg opinii szanowych uzytkownikow forow, w tym forum Sony) do mojego przyszlego zestawu TV.
Nieszczesliwym dlatego, ze do tej pory widzialem go tylko na zdjeciach i musze czekac jeszcze 2 tyg, bo wtedy tesciowie przyjezdzaja na swieta, i przy okazji wezma DVD.
Kupilem w Polsce ze wzgledu na polskie napisy, i tu takze podziekowania do Was za informacje i porade.
Co do sklepów sprawdź jeszcze jakie ma opinie, chociaż jak 10 min od domu to oferta godna rozważenia. Co do wyglądu w5500 kto co lubi mi odpowiada bo nie przepadam za dużą ilością "zdobień" chociaż najchętniej widziałbym- czarny mat łatwiej utrzymać w czystości. Co do obrazu to tematów o w5500 jest sporo zawsze też można się przejść po sklepach i popatrzeć, na pewno jest to jedna z ciekawszych propozycji cena/możliwości.
Witam!
Posiadam 40W5500. Zastanawiałem się nad zakupem odtwarzacza BLU-RAY i mój wybór padł na ... Playstation 3 Slim.
Większe możliwości konsoli i nie chodzi tu o gry.
Co ciekawe Bravia Sync świetnie działa i nie chodzi tu tylko o podstawowe funkcje dotyczące odtwarzania można po całym menu płynnie nawigować.
Problem zaczął się po podłaczeniu przez HDMI tunera satelitarnego Ferguson Ariva 200. Wyświetla brak urządzeń po naciśnięciu BraviaSync. Nie działa też automatyczne uruchamianie obrazu (przełączanie) po uruchomieniu urządzenia podłączonego przez HDMI. Czy ktoś z was może wie gdzie szukać problemu? Zastanawiam się czy kabel nie ma jakiegoś zwarcia albo coś.