anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KLD 40ex650 i brak napisów

Lukis-----
Początkujący

KLD 40ex650 i brak napisów

Witam serdecznie,

Mam taki problem że tv nie odtwarza mi napisów. Ani w formacie txt ani w srt. Czy to z pendrive'a czy to poprzez PS3 Media Server. Kombinuje i kombinuje i rozgryźć nie mogę.

Gdy odtwarzam film (napisy mają identyczną nazwę) to automatycznie się nie ładują a gdy przycisne przycisk za nie odpowiedzialny, to wyskakuje informacja, że "przy obecnym wejściu funkcja jest niedostępna".

Pomożecie?

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

napisy z PS3MS powinny być ładowane automatycznie - jeśli jest zaznaczona taka opcja w serwerze. Po naciśnięciu przycisku od napisów powinna się wyświetlać taka informacja, ponieważ telewizor nie ma wyboru ścieżki z napisami lub bez - dostaje gotowy sygnał. Odpowiada za to serwer.
W przypadku pendrive, zależy jaki jest to format.
Możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne telewizora. Tylko wtedy zostaną skasowane wszystkie ustawienia...

stubbs.
Użytkownik

Musisz sprawdzić ustawienia w PS3 MS. U mnie to wygląda w następujący sposób (dla polskich znaków):
http://imageshack.us/a/img706/8311/ustawieniapolskichznakw.png
Do tego (pewnie wiesz, ale warto przypomnieć) plik z napisami musi mieć taką samą nazwę jak plik z filmem aby automatycznie "pobierał" Ci PS3 MS napisy wraz z filmem.

Daj znać o efektach i powodzenia :smileythumbsup:.

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

Stubb - polecam nowszą wersję serwera (na zdjęciu 1.10, obecna 1.70). Chyba, że na obecnej działa Ci bez problemów, to czasami nie ma sensu zmieniać..

spolo-----
Nowicjusz

kurcze cały dzień przy tym siedziałem i napisy nadal mi się nie wczytują na kinie domowym L600 przez PS3 Media Server. Przed pena czy z dysku USB działają(czy to divx czy mkv(trzeba je zaimportować do wewnątrz kontenera), nie działają tylko przy mp4 ale z tym jestem w stanie żyć).

Ogólnie to bardziej mi się podoba serviio(odczytuje mi nawet te mkv których kino nie chciał czytać, chociaż kino odczytuje 90%) ale tam podobno nie ma w ogóle opcji z napisami, no i jest płatny.
Nie udało mi się ani razu odpalić filmu z napisami przez żaden serwer. Wypróbowałem chyba z 6.
Czy komuś udało się oglądać filmy przez PS3 serwer z napisami, niech da znac dokładnie jaki rodzaj filmu mkv, divx? no i napisy w jakim formacie TmPlayer, microDVD, SRT, mpl2 ?

oldfan
Początkujący

Panowie pomocy
PS3 odpalony film z kompa widzialny i niby pasuje
ale dlaczego po jakimś czasie przeskakuje do przodu o kilak minut ?tak powiedzmy po 9 minutach ogladania ?
bardzo prosze o podpowiedz bo niby wszystko sony niby dziala a jednak lipa

Mylagos
Użytkownik

W jaki sposób masz połączony telewizor do sieci - komputer do sieci. Myślę, że problem może leżeć w kwestii niedostatecznego bufforowania filmów przez telewizor.

spolo-----
Nowicjusz

EUREKA!
znalazłem, po prostu najnowsza wersja PS3 Media serwera w wersji 1.70 jest jakaś felerna. Próbowałem 1.10 ale nie mogło sobie poradzić z polskimi znakami, najlepiej sobie radzi wersja 1.50. Działają MKV z różnymi ścieżkami dźwiękowymi z napisami, podobnie Divx. Wszystko idzie po kablu bo po wifi jednak się tnie przy większych plikach.

oldfan
Początkujący

router +kompy +telewizor
zwikszylem w opcjach buforowanie do 600
nic tonie zmienia

spolo-----
Nowicjusz

małe sprostowanie, na wersji 1.50 miałem dokładnie taki problem jak opisujesz(dziwne przeskoki, w końcu zawieszanie się filmu), wersja 1.60 wydaje się poprawiona. do pobrania tutaj:
https://code.google.com/p/ps3mediaserve ... an=1&q=ps3

swoją drogą PS3 Media Server to strasznie niestabilna aplikacja jeśli chodzi o konkretne wersje, czy ktoś to w ogóle testuje przed opublikowaniem?