anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KLD 40HX750 - DLNA

ponczula
Początkujący

KLD 40HX750 - DLNA

Witam,

Postanowiłem się tutaj zarejestrować ponieważ od niedzieli jestem posiadaczem w/w modelu. Mam nie lada problem z DLNA - nie potrafię tego ustrojstwa uruchomić.

1. Sieć - WiFi z UPC (automatyczne IP).
2. TV - j.w. - TV połączony z Internetem, renderer włączony.
3. Laptop - próbowałem już PS3 Media serwer oraz Windows Media Player 12 (chyba ten, bo mam Windows 7) i nic. Serwer chyba nie włączony, TV go nie widzi.

Czy mógłby mi ktoś pomóc, w sensie wytłumaczyć krok po kroku jak, co i gdzie włączyć aby to działało? Ew. mogę podać namiary na siebie aby sprawniej to poszło. Będę zobowiązany za pomoc.

14 ODPOW. 14
profile.country.pl_PL.title
dron-----
Nowicjusz

Heh, udało się odpalić DLNA przez PS3 Media Serwer, wystarczyło włączyć odpowiednie reguły w systemowym firewallu Win7.

Zimny_
Użytkownik

Czyli jednak firewall Windowsa złośliwie blokował to, czego nie powinien... Dobrze, że udało się rozwiązać. Czasami przez takie drobnostki można nieźle się namęczyć, ale później satysfakcja jest dużo większa :D

dron-----
Nowicjusz

Obyło się bez tworzenia nowych reguł, wystarczyło uaktywnić te nieaktywne ;)

Mylagos
Użytkownik

Firewall Windowsa jest dosyć złośliwym oprogramowaniem i sam mam nie raz z nim kłopoty. Ważne że udało się Ci uruchomić DLNA, bo to naprawdę przydatna funkcja;)

stubbs.
Użytkownik

Mylagos napisał(a):

...Ważne że udało się Ci uruchomić DLNA, bo to naprawdę przydatna funkcja;)

Do tego można tworzyć za pomocą DLNA niezwykle konstelacje z urządzeń elektronicznych. Oto kilka przykładów:
instalacje multimedialne
http://www.instalacjecyfrowe.pl/Image/schemat.jpg
Źródło: instalacjecyfrowe.pl

Oraz manual Sonego: możliwości DLNA

Pozdrawiam Stubb