- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Pliki wideo z Pendrive USB
Witam .
Posiadam Bravie 40NX800 i mam problem z otwieraniem plikow wideo z pendriva . Zdjecia i muzyke w formacie jpg i mp3 odtwarza wzorowo , ale gdy zgralem na pamiec tradycyjne divixy w formacie AVI lub normalny film dvd ktory na laptopie poprzez Windows Media Player'a jest odtwarzany bez problemow nic sie nie dzieje . Odszukuje tylko foldery , ale nie widzi zawartosci . Wpisywalem w wyszukiwarce zeby nie robic spamu , ale sie nie doszukalem .
Czy ten tv ma okreslone rozszerzenia plikow ktore odtwarza tylko i wylaczenie ? Jezeli tak to prosze o pomoc . Pozdrawiam .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli coś ma się poprawić to tylko poprzez instalację nowego firmware'u. Nie ma możliwości zainstalowania lub uaktualnienia samych kodeków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Panowie wszystko działa cool. Seria NX model 720 odtwarza divix bez problemu. Dysk można podłączyć dowolnej wielkości co opisałem na tym forum. Nie trzeba robić fat32. Poszukajcie a znajdziecie receptę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety Sony dało ciała z serią NX (nx700 i 800)
Brak odtwarzania divx (oraz innych formatów) w tych modelach (w stosunku do ex500)
uważam za duży błąd.
Wiadomo - celowe posunięcia producenta.
Teraz jestem zmuszony do korzystania z BD do oglądania filmów ale mam nadzieje że aktualizacja software'u rozwiąże problem.
Dobrze że konkurencja nie śpi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie dało ciała, tylko każdy model charakteryzuje się czymś innym. Ten akurat nie odtwarza plików o których mówisz. Jest to cecha produktu, która jest napisana w specyfikacjach. Jeśli zależało Ci na tym, kupując telewizor mogłeś zwrócić na to uwagę i wybrać inny model. NX800 jest sprzed dwóch lat, obecnie większość modeli czyta pliki Divix.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zimny napisał(a):
Nie dało ciała, tylko każdy model charakteryzuje się czymś innym. Ten akurat nie odtwarza plików o których mówisz. Jest to cecha produktu, która jest napisana w specyfikacjach. Jeśli zależało Ci na tym, kupując telewizor mogłeś zwrócić na to uwagę i wybrać inny model. NX800 jest sprzed dwóch lat, obecnie większość modeli czyta pliki Divix.
Kupując go 1,5 roku temu nie było za wiele innych opcji w tym przedziale cenowym oprócz modeli innych firm
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Fakt.. Wiem, że to dodatkowy koszt, ale również dodatkowa przyjemność z odtwarzania - zakup odtwarzacza Blu-ray który czyta te pliki po USB. Jednym z najtańszych odtwarzaczy od Sony, który czyta sporą ilość formatów, jest BDP-S280. Jego cena to ok 300zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam
Podepnę swoje pytanie jeśli chodzi o usb a mianowicie chciałem obejrzeć film z pendriva który zajmuje ok 8GB ale niestety mój soniak NX 710 nie widzi pendriva jesli ten jest w formacie NTFS, czy tak ma być?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
aktualizacja która umożliwi odtwarzanie z usb nośników ntfs pojawi się prawdopodobnie w lutym tego roku.
dyski pod usb z tego co pamiętam do 2 tb napewno i chyba minimalna wielkość to 80 gb - ale nie jestem tego pewien
tak więc na dzień dzisiejszy fat ext zeby obsluzyc pliki ponad 8gb
co do formatów obsługiwanych przez usb/dlna to sony ich raczej nie aktualizuje w swoim firmwerze
pliki obsługiwane to :
http://esupport.sony.com/US/perl/support-info.pl?info_id=797&mdl=KDL40NX700
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dokładnie, podobno w lutym mają pojawić się nowe aktualizacje jak twierdzi jeden z naszych Kolegów z forum. Oby informacje okazały się prawdziwe i aby nie było żadnych opóźnień we wdrażaniu.
Lista obsługiwanych formatów przez KDL-??NX710 to:
- Przeglądarka zdjęć USB obsługuje systemy plików FAT12, FAT16 i FAT32.
- Odtwarzanie poprzez USB jest obsługiwane dla następujących formatów plików zdjęciowych:
- - JPEG (pliki formatu JPEG z rozszerzeniem „.jpg” i zgodne z DCF lub Exif)
- - RAW (pliki formatu ARW/ARW 2.0 z rozszerzeniem „.arw”) (Tylko podgląd.)
- Odtwarzanie poprzez USB jest obsługiwane dla następujących formatów plików muzycznych:
- - MP3 (pliki z rozszerzeniem „.mp3” nie objęte ochroną praw autorskich)
- Odtwarzanie poprzez USB jest obsługiwane dla następujących formatów plików wideo:
- - AVCHD (pliki z rozszerzeniem „.mts” lub „.m2ts”)
- - MP4 (AVC) (pliki z rozszerzeniem „.mp4”)
- - MPEG1 (pliki z rozszerzeniem „.mpg”)
- Aby uniknąć utraty danych, twórz kopie zapasowe wszystkich plików multimedialnych przechowywanych w urządzeniach USB. Firma Sony nie ponosi odpowiedzialności za utratę lub uszkodzenie danych przechowywanych na urządzeniu USB.
Systemy plików FAT??:
http://pl.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table
Z informacji zawartych w manualach nie ma wzmianki o exFAT więc pozostają ograniczenia wielkości plików (do 4GB).
- « Poprzedni
- Następny »