Podziel się wrażeniami!
Witam po aktualizacji systemu do najnowszej wersji w telewizorze zauważyłem problemy z dźwiękiem ,a mianowicie:
1. Czasami kiedy korzystam z PS3 ,a później chce właczyć telwizje ''N'' nie ma dźwięku, muszę odłaczyć telewizor z sieci i właczyć powtórnie.
2. Telewizor nie reaguje na zmianę głośności w wielu programach dekoderze N (podłaczałem dekoder N do innego telewizora również przez HDMI i tam dźwięk działa porawnie)
Telewizor zaktualizowałem do najnowszej wersji systemu jakiś rok temu, myślałem że jakiś nowy system wyjdzie do tej pory, ale nie:/ , a zejście na starszą wersje jest nie możliwe, chyba że jest sposób na wgranie powtórnie tego systemu, jak w przypadku ps3 przez recorvery menu.
a mówisz o głośnikach w TV, czy masz system audio? na HDMI?
Witam po aktualizacji systemu do najnowszej wersji w telewizorze zauważyłem problemy z dźwiękiem ,a mianowicie...Telewizor zaktualizowałem do najnowszej wersji systemu jakiś rok temu...
Nie rozumiem od kiedy zaczęły się Twoje kłopoty. Aktualizacja firmware dla tego modelu jest z 08.11.2011r.
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-40EX402/downloads/FW_BraviaM8728
1. Czasami kiedy korzystam z PS3 ,a później chce właczyć telwizje ''N'' nie ma dźwięku, muszę odłaczyć telewizor z sieci i właczyć powtórnie.
Tak nie powinno być i to zdecydowanie. Dla prawidłowego działania całości zestawu musisz mieć 100% pewność, że Twoje kable HDMI są w 100% sprawne. Taki objaw jak opisałeś najczęściej można zauważyć przy uszkodzonym lub źle wciśniętym kablu HDMI. Z racji tego, że jest to kabel do cyfrowej transmisji danych to wniosek jest prosty - albo działa albo nie działa - tutaj nie ma nic po środku (utrata jakości itp).
Do tego polecam sprawdzić ustawienia sterowania przez HDMI.
Z tego co pamiętam to każda Bravia po tym jak wyłączysz np PS3 będzie chciała przejść do trybu oglądania telewizji ale nie przez dekoder. Zauważyłeś pewnie, że włączając TV i dekoder N-ki musisz przełączyć w ustawieniach na HDMI=N-ka.
http://pdf.crse.com/manuals/ADP7100131.pdf
Strona 32.
2. Telewizor nie reaguje na zmianę głośności w wielu programach dekoderze N (podłaczałem dekoder N do innego telewizora również przez HDMI i tam dźwięk działa porawnie)
Czy użyłeś swoich kabli HDMI czy osoby u której podłączałeś dekoder?
Do którego portu HDMI wpiąłeś dekoder a do którego konsolę?
...a zejście na starszą wersje jest nie możliwe, chyba że jest sposób na wgranie powtórnie tego systemu, jak w przypadku ps3 przez recorvery menu.
Nie ma możliwości cofnięcia softu. Może zrobić to tylko serwis ale tylko i wyłącznie w uzasadnionych przypadkach. Z racji daty premiery sądzę, że nie masz już gwarancji (chyba, że wykupiłeś serwis extra) i każde gmeranie w sofcie może spowodować uszkodzenie Twojej Bravii.