Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z EPG (przewodnik) w telewizji naziemnej, to znaczy po naciśnięciu przycisku guide nie wyświetlają się tytuły programów, a jak tak to nie w przypadku wszystkich kanałów, nie wiem w czym problem na początku wszystko było dobrze, wszystkie funkcje w ustawiniach cyfrowych są włączone, aktualizacja tv jest z grudnia 2012.
Poszę o pomoc.
Adam
U mnie jest to samo.
Musisz włączyć przynajmniej jeden kanał z danego mux'a i wtedy TV pobierze epg dla wszystkich kanałów które są na tym muxie
No to w takim razie prosi się to o uwzględnienie jako łata w kolejnej aktualizacji do tv...
Przydało by się też dodać np że po naciśnięciu przycisku nawigacji na pilocie (krzyżyk w kółku) by się uruchamiała lista kanałów lub ulubione bo wszystko trzeba robić z poziomu menu po naciśnięciu home, szkoda że takiego klawisza bezpośredniego nie umieścili na pilocie... w starym soniaku miałem takie ładne serduszko na pilocie do ulubionych :
W mojej HX85 jest to samo. Lista programów ładuje się dopiero po włączeniu kanału z danego MUXa. Listę kanałów na danych MUXach można znaleźć tu: http://www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/aktualne-parametry-emisji-dvbt.
Pomysł z listą kanałów po naciśnięciu "kółka" bardzo dobry, znacznie ułatwiłoby to korzystanie z tv. Obecnie lista pokazuje po naciśnięciu "Guide"..
tak ale naciśnięcie guide pokazuje nam przewodnik ze wszystkimi kanałami, który uważam że jest mało czytelny, jak dla mnie jedna wielka sieczka, dla mnie przydatny gdy chcę ustawić nagrywanie lub sprawdzić jakie będą jeszcze następne programy w czasie, a naciśnięcie home i krzyżyka pokazuje nam listę programów (np cyfrowych) w fajnej formie rotate z aktualną informacją jaki program i jego czas trwania... gdyby to zrobili z samego poziomu krzyżyka wtedy była by bajka... :
Co do kółka i listy kanałów - zgadzam się w 100%. Jeśli chodzi o Guide, moim zdaniem jest fajnie zrobiony. Przypomina Guide z dekoderów Nki, do której jestem najzwyczajniej przyzwyczajony. Może moja opinia jest właśnie spowodowana przez przyzwyczajenie...
Mam jeszcze szybkie pytanko: by korzystać bezprzewodowo z dlna trzeba posiadać router domowy? Czy jest możliwość utworzenia sieci bezpośrednio laptop (mam vaio z dlna) a telewizor (ex650)? Nie chodzi mi o wifi direct tylko serwer mediów.
W ramach ciekawostki: ostatnio pożyczyłem od kolegi watomierz, no i miłe zaskoczenie tv w dzień pobiera 55w a w nocy 40w moim zdaniem to dobry wynik jak na 40" (opcja eko ustawiona na: słabe, obraz indywidualnie dostrojony w trybie ogólnym), po wyłączeniu tv pobiera jeszcze przez około 10minut 14w z czego potem 0,01w.
Za to konsola ps3 pobiera dobre 60w nawet gdy włączymy na niej film blu-ray, w trybie czuwania 0,04w, ciekawe jaki będzie pobór w przypadku czwartej generacji ps'a.
pozdrawiam
Według mojej wiedzy router bedzie potrzebny. Telewizor i laptop muszą się widzieć w jednej sieci domowej.
A tu podobno fotka nowego pada do nowego ps'a... :
Teoretycznie można zastosować inne urządzenie które będzie miało możliwość wysyłania danych takie jak choćby Xbox ale to jest już tak zwana kombinacja pod górę. Rozwiązanie z zastosowanie routera jest najwygodniejsze w użyciu oraz najprostsze do zmontowania.
Odnośnie noweg pada do PlayStation - moim zdaniem wygląd klasyczny połączony z doskonałą ergonomią, która umila granie. Na środku panel dotykowy.