anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z odtwarzaniem filmów

profile.country.pl_PL.title
noach-----
Początkujący

problem z odtwarzaniem filmów

witam

proszę o podpowiedź co jest nie tak z moim usb, po podłączeniu widzi pen drive jego zawartość wyświetla zdjęcia widzi foldery z filmami ale po wejści w konkretny film pokazuje komunikat brak plików do wyświetlenia, są to filmy avi, zripowane z dvd, xvid

proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu
posiadam tv kdl - ex710

pozdrawiam

7 ODPOW. 7
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

Możliwe, że plik Divix jest niekompatybilny z profilem jakie odtwarza Twój model telewizora. Z tego co pamiętam EX710 odtwarza DiviX Home Theater profile 3.0, czyli rozdzielczość 720×576×25fps, codec DiviX (MPEG-4 Part 2), max Bitrate 4854000 bit/s, audio: mp3, mp3, AC3.

Pozdrawiam,
Zimny.

noach-----
Początkujący

a tak bardziej po ludzkiemu ? :c7
jest w ogóle szansa na odtwarzanie jakichkolwiek plików filmowych bez problemu?

Mylagos
Użytkownik

Wideo: format AVCHD, MP4 (AVC) lub MPEG1 (w niektórych przypadkach odtwarzanie może być niemożliwe)

Informacja z I-Manuala. Więc najlepiej będzie jak skonwertujesz pliki do np MP4.

noach-----
Początkujący

dzięki wielkie za podpowiedź, poproszę też o jakiś namiar na dobry darmowy konwerter

Mylagos
Użytkownik

Moim zdaniem, najlepszym programem do konwertowania jest Total Video Converter.

stubbs.
Użytkownik

Tak, Mylagos chyba zamknął temat jeśli chodzi o dobry darmowy konwenter :)
Zimny napisał Ci mniej więcej to, że pomimo masz film DivX to są różne kompresje w tym formacie tak samo jak w formacie AVI, o czym możesz się przekonać TUTAJ.

Pozdrawiam Stubb
noach-----
Początkujący

po prostu pogodziłem się z tym, że mój model telewizora nie radzi sobie z obsługą filmów z pendrive, próbowałem na różne sposoby i konwersje , nie chce mi się już bawić w tą całą żonglerkę formatami i odpuszczam sobie, prędzej kupię odtwarzacz blue ray wtedy powinno pójść jak należy, w ostateczności będzie szło przez laptop po hdmi