anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zmiana koloru tła

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
Bodesowski
Początkujący

Zmiana koloru tła

Witam

Posiadam Sony Bravię i z telewizorem jest wszystko ok natomiast przy wszystkich funkcjach związanych z obsługą menu jest czarne tło. Nie jest to problem natomiast jest to bardzo uciążliwe gdy korzystam z klucza usb ponieważ po wejściu w dowolny folder z plikami (szczególnie video) nie można zobaczyć ich podglądu, po prostu ikona pliku zlewa się z tłem ekranu i można odnieść wrażenie że folder jest pusty. Chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zmiany koloru tła.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Mylagos
Użytkownik

Witam.

Niestety według posiadanej przeze mnie wiedzy, nie ma takowej możliwości. Myślę, że jest to twardo zaprogramowane w oprogramowaniu telewizora.

Napisz jaki dokładnie posiadasz model Bravii, a postaram się poszukać jakiś informacji o tym.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
Mylagos
Użytkownik

Witam.

Niestety według posiadanej przeze mnie wiedzy, nie ma takowej możliwości. Myślę, że jest to twardo zaprogramowane w oprogramowaniu telewizora.

Napisz jaki dokładnie posiadasz model Bravii, a postaram się poszukać jakiś informacji o tym.

Bodesowski
Początkujący

KDL-37BX420, w instrukcji nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. A może można
zmienić samo wyświetlanie, nie jako pokaz pierwszej klatki z pliku, która
przeważnie jest czarna przez co jest niewidoczna na tle ale np. jako ikona.

Mylagos
Użytkownik

Intrukcja jest niestety szczątkowa i masz rację że nie ma tam żadnych inforamcji. Nie znam też sposobu aby zmienić sposób wyświetlania plików. Poszukam czegoś więcej jak tylko będę miał czas ( niestety weekend mam zajęty ).

Bodesowski
Początkujący

Napisałem do Sony, zobaczymy czy cokolwiek odpowiedzą. Narazie dziękuję za zainteresowanie i czekam na jakieś info.

No to odpisali

"W nawiązaniu do korespondencji przesyłam poniżej link do strony z pomocą techniczną dla modelu
Pańskiego produktu Sony.

Może Pan tam znaleźć specyfikację urządzenia, aktualizacje, wskazówki i
rozwiązania oraz ma Pan możliwość pobrania instrukcji obsługi.
"

Czyli radź sobie kliencie sam, mamy gdzieś twoje problemy tylko kup kolejny produkt Sony.

Na końcu "nie ma możliwości zmiany koloru menu".

Message was edited by: Bodesowski

stubbs.
Użytkownik

Bodesowski - niestety muszę podzielić zdanie Mylagosa w kwestii zmiany koloru tła pod menu. Oprogramowanie Bravii tak samo jak innych producentów jest czymś jednolitym i czego nie można zmieniać - mówię tu o:

-zmiana koloru tła

-zmiana strony startowej przeglądarki (choć tutaj mogę się mylić - ciągły rozwój tej części TV)

-dogranie części softu np jakiś sterowników

-usunięcie części softu np zabezpieczeń Cinavia

itp itd.

Niestety nic z tym nie zrobisz, a szkoda. Możesz jedynie wypatrywać kolejnych aktualizacji - byćmoże coś wniosą do firmare. Znajdziesz je tutaj (z 11.09.2012):

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-37BX420/downloads/FW_BraviaAZ2EK_408

Co do maila od Sony - cóż - brak mi słów na coś takiego :smileyconfused:.

Pozdrawiam Stubb
Bodesowski
Początkujący

Korporacja to korporacja.

Nie wieżę że tylko ja mam taki problem i że kolesie z sony
nie widzą w tym nic dziwnego że klip zlewa się z kolorem tła, a dodatkowo podejrzewam
że zmiana koloru np. w kolejnej aktualizacji będzie dotyczyć jakiegoś wpisu  typu aktualny nr to 255 nowy nr to 233,
dodatkowo sam fakt że nikomu się nie chce dbać o klienta zraża mnie do firmy
sony. W Samsungu sprawa jest jasna tło jest niebieski klip pokazuję klatkę z 10
minuty filmu a dodatkowo miniatura jest objęta żółtą ramką.

A może ktoś ma pomysł jak zamienić klatkę klipu na ikonę,
już sama taka zmiana pozwoliłaby się orientować ile plików jest w katalogu.
Może robię z tego widły ale ten telewizor obsługuje osoba po 60 i ma potworne
problemy z orientacją co do zawartości pamięci usb.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam.