Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam Sony Bravię i z telewizorem jest wszystko ok natomiast przy wszystkich funkcjach związanych z obsługą menu jest czarne tło. Nie jest to problem natomiast jest to bardzo uciążliwe gdy korzystam z klucza usb ponieważ po wejściu w dowolny folder z plikami (szczególnie video) nie można zobaczyć ich podglądu, po prostu ikona pliku zlewa się z tłem ekranu i można odnieść wrażenie że folder jest pusty. Chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zmiany koloru tła.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam.
Niestety według posiadanej przeze mnie wiedzy, nie ma takowej możliwości. Myślę, że jest to twardo zaprogramowane w oprogramowaniu telewizora.
Napisz jaki dokładnie posiadasz model Bravii, a postaram się poszukać jakiś informacji o tym.
KDL-37BX420, w instrukcji nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. A może można
zmienić samo wyświetlanie, nie jako pokaz pierwszej klatki z pliku, która
przeważnie jest czarna przez co jest niewidoczna na tle ale np. jako ikona.
Intrukcja jest niestety szczątkowa i masz rację że nie ma tam żadnych inforamcji. Nie znam też sposobu aby zmienić sposób wyświetlania plików. Poszukam czegoś więcej jak tylko będę miał czas ( niestety weekend mam zajęty ).
Napisałem do Sony, zobaczymy czy cokolwiek odpowiedzą. Narazie dziękuję za zainteresowanie i czekam na jakieś info.
No to odpisali
"W nawiązaniu do korespondencji przesyłam poniżej link do strony z pomocą techniczną dla modelu
Pańskiego produktu Sony.
Może Pan tam znaleźć specyfikację urządzenia, aktualizacje, wskazówki i
rozwiązania oraz ma Pan możliwość pobrania instrukcji obsługi."
Czyli radź sobie kliencie sam, mamy gdzieś twoje problemy tylko kup kolejny produkt Sony.
Na końcu "nie ma możliwości zmiany koloru menu".
Message was edited by: Bodesowski
Bodesowski - niestety muszę podzielić zdanie Mylagosa w kwestii zmiany koloru tła pod menu. Oprogramowanie Bravii tak samo jak innych producentów jest czymś jednolitym i czego nie można zmieniać - mówię tu o:
-zmiana koloru tła
-zmiana strony startowej przeglądarki (choć tutaj mogę się mylić - ciągły rozwój tej części TV)
-dogranie części softu np jakiś sterowników
-usunięcie części softu np zabezpieczeń Cinavia
itp itd.
Niestety nic z tym nie zrobisz, a szkoda. Możesz jedynie wypatrywać kolejnych aktualizacji - byćmoże coś wniosą do firmare. Znajdziesz je tutaj (z 11.09.2012):
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-37BX420/downloads/FW_BraviaAZ2EK_408
Co do maila od Sony - cóż - brak mi słów na coś takiego :smileyconfused:.
Korporacja to korporacja.
Nie wieżę że tylko ja mam taki problem i że kolesie z sony
nie widzą w tym nic dziwnego że klip zlewa się z kolorem tła, a dodatkowo podejrzewam
że zmiana koloru np. w kolejnej aktualizacji będzie dotyczyć jakiegoś wpisu typu aktualny nr to 255 nowy nr to 233,
dodatkowo sam fakt że nikomu się nie chce dbać o klienta zraża mnie do firmy
sony. W Samsungu sprawa jest jasna tło jest niebieski klip pokazuję klatkę z 10
minuty filmu a dodatkowo miniatura jest objęta żółtą ramką.
A może ktoś ma pomysł jak zamienić klatkę klipu na ikonę,
już sama taka zmiana pozwoliłaby się orientować ile plików jest w katalogu.
Może robię z tego widły ale ten telewizor obsługuje osoba po 60 i ma potworne
problemy z orientacją co do zawartości pamięci usb.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam.