Podziel się wrażeniami!
Czy można zmienić w ustawieniach kraj z Polski np na Niemcy bez inicjalizacji tv?
Według mojej wiedzy, jest to niestety niemożliwe. Zmianę kraju można wykonać tylko przy inicjalizacji.
Szkoda bo chciałem uruchomić hbb tv a na ustawieniach na Polskę nie działa trzeba zmienić na Niemcy no cóż trzeba będzie czekać na kolejną aktualizację może to w końcu poprawią. Nie chce mi się od nowa wszystkiego znowu ustawiać w tv.
AKTUALIZACJA DLA 46HX920
W powyższym linku możesz śledzić bieżące aktualizacje. Twój TV wykryje je wcześniej niż pojawią się one na stronie Sony.
Moim zdaniem (i trochę cichą nadzieją) powinni niebawem włączyć HbbTV w Polsce, gdyż coraz więcej dzieje się w tym kierunku w naszym kraju.
Moim zdaniem trochę bez sensu bo w tv jest już najnowsza aktualizacja obsługująca tą funkcję bo aktualizacja jest na wszystkie kraje Europy ale Polska jak zwykle za murzynami. Uzytkownicy piszą ze wystarczy zmienić kraj np na Niemcy i juz działa lecz nie chce mi sie robic inicjalizacji i ustawiac wszystkiego odnowa tym bardziej że eksperymentowałem z ustawieniami ponad pół roku zanim znalazłem idealne dla siebie. Trudno będę czekał na następną aktualizację (mam ustawione na auto lecz nieraz warto samemu zrobic to ręcznie bo się ma pare dni wcześniej) może SONY się zlituje nad biednymi polakami i uruchomi funkcję w naszym zacofanym kraju (szkoda bo euro i olimpiada już się skończyły a ta funkcja bardzo by się przydała przy oglądaniu tych widowisk). Pozostaje czekać
Po automatycznej inicjalizacji i zmianie kraju na Niemcy telewizor nie straci ustawień dotyczących obrazu i dźwięku, skasowane natomiast zostaną kanały i trzeba je od nowa wyszukać.
Ok zrobiłem inicjalizację zmieniłem kraj na Niemcy i funkcja stała się aktywna. Teraz pytanie jak włączyć HbbTv i na których kanałach jest dostępna ta funkcja?
Obecnie usługa jest dostępna dla wybranych programów TVN i na TVP1, TVP2 - oczywiście z naziemnej cyfrowej. Na TVP są dwie aplikacje: Pogoda i Informacje.
Informacja o aplikacjach powinna pojawić się automatycznie, po przełączeniu na kanał. Na ekranie powinno pojawić się czerwone kółko. Po akceptacji zostaniemy poproszeni o wybór aplikacji.