anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BDP-S370 problem z napisami

profile.country.pl_PL.title
mikeharem
Początkujący

BDP-S370 problem z napisami

Witam, nie znalazłem podobnego tematu, a raczej odpowiedzi na moje pytanie.
Posiadam plik video, który odtwarzam przez port USB- przód. Plik jest w formacie mp4, moje pytanie dotyczy formatu napisów do tego pliku? Próbowałem już wielu formatów napisów i nic. Gdzie jest haczyk? Może odtwarzacz czyta mp4, ale napisów już nie? Dodam tylko że avi + txt chodzi bez problemów. Jeśli ktoś miał do czynienia z podobnym problemem z góry dziękuje za odpowiedź.

9 ODPOW. 9
chlebak
Początkujący

Zmień rozszerzenie pliku z mp4 na avi i będzie Ci czytać napisy

Zimny_
Użytkownik

chlebak napisał(a):

Zmień rozszerzenie pliku z mp4 na avi i będzie Ci czytać napisy

Nie słyszałem o tym sposobie :c7 Działa w ten sposób?

Zaafiel-----
Początkujący

Szczerze wątpię. Pliki "avi" czyli inaczej zwane 'divx" to nic innego jak kompresja DivX lub XviD, co się znacznie różni od kompresji w formacie MP4. Zmiana rozszerzenia pliku nic nie poprawi. Brak czytania napisów zależy także od składni samego pliku z napisami, mianowicie synchronizacji. Czy jest klatkowa, czasowa itd. Czy plik z napisami jest w ogóle prawidłowy...

Sugestia: Czy tak samo zachowuje się wspomniany MP4 przy odczycie z płyty? Proponuję wypalić materiał na CD-R i ponowić próbę.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Nie ma co wątpić działa bez problemu ten sposób.Co do zmiany rozszerzenia pliku to zmieniamy po to żeby odtwarzacz trochę oszukać bo czyta pliki txt do avi a do mp4 nie czyta.Nie zmieniamy zawartości ani sposobu kompresji pliku tylko jego rozszerzenie.Sam sprawdzałem miałem plik mp4 napisów nie widział po zmianie na avi czyta bez problemu ! Ciekawe kiedy SONY poprawi czytanie literki ś w modelu s370 w s570 już czyta od miesiąca ! Za ipl-ę PIĄTECZKA !

Johny01
Początkujący

Witam ja mam pliki avi i do nnich napisy txt ale mój bdp-s470 nie widzi napisów , mam oprogramowanie 752 i powiem że liczyłem że coś aktualizacja z tym zrobi ale nic . Może trzeba jakoś innaczej to robić , jako osoba zaczynająca przygodę z bdp proszę szanownych uczestników w/w forum o jakieś rady lub sugestie co mam z tym robić .Dziękuję za uwagę i proszę o info Pozdrawiam

rowannet-----
Początkujący

Przekonwertuj plik txt do srt
tu masz program do konwersji http://www.cdrinfo.pl/download/4346180650

Zimny_
Użytkownik

Plik z napisami powinien być w folderze z filmem i mieć taką samą nazwę co film. Testowałem na S470 na tym samym firmware i działało. Może naciśnij na pilocie przycisk "Subtitle". Pomogło?

chlebak
Początkujący

nie ma co wątpić, trzeba próbować :)

a odnośnie napisów to znacie jakiś soft żeby postawić serwer na kompie żeby udostępniać nie tylko pliki multimedialne ale również txt albo srt? (poza Wild Media Server bo to testowałem)

pzdr

Zimny_
Użytkownik

Nie posiadam odtwarzacza S370, nie wiem czy jest kompatybilny z serwerem PS3 Media Serwer. Jeśli będzie działał, to polecam ten program.