Podziel się wrażeniami!
Do Zimny.Na stronie Sony w danych technicznych odnośnie BDP-S780 jest opisane,że do Skype-kamera podłączona do telewizora/tak
kamera standartowa/tak.
Teraz już całkiem tego nie rozumię jaką kamerę podłączyć,bo wcześniej ktoś napisał,że trzeba dokupić CMU-BR100.Szukałem akcesoriów do tego odtwarzacza i wyskoczył komunikat,że brak akcesorii,to chyba oznacza że wystarczy kamera HDR-XR350VE którą posiadam bo po co kupować drugą.Piszę to dlatego bo dzisiaj dopiero zamówiłem BDP-S780 i mam do Ciebie prośbę,czy Wiesz coś konkretnie jaka kamera współpracuje ze Skype z tym odtwarzaczem?.Miesiąc temu kupiłem 24EX320 do kuchni i do tego tv jest opis,że musi być do Skype BR100 i to jest zrozumiałe.
Pozdrawim-Eugeniusz.
Z informacji uzyskanych na szkoleniu wynika, że do TV musi być podłączana kamera CMU-BR100. Do BDP-S780 można podłączyć kamerę CMU-BR100 lub inną kamerę internetową np. Logitecha. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia. Trzeba też pamiętać, że kamera CMU-BR100 posiada cztery mikrofony i przetwornik o wysokiej rozdzielczości.
Kamera HDR-XR350 nie umożliwi połączenia.
Tak, z CMU-BR100 dziala - mam taki zestaw i dziala fajnie. Kamerka i mikrofon sa calkiem dobrej jakosci.
Usilowalem gdzies znalezc albo wyciagnac od Sony polska liste kompatybilnych kamerek ale nie szlo uzyskac takiej informacji... Wogole czytajac materialy firmowe ciezko uzyskac info ze kamerka jest potrzebna do tego odtwarzacza, nie mowiac juz jaka.
I jeszcze jedna kicha. S780 nie ma wbudowanej pamieci do BD-Live, kozystajac z BD-Live trzeba miec pamiatke wetknieta do tylnego portu, a wiec kamerke trzeba wpiac do przedniego - kicha bo 0 wolnych portow i brzydki kabel sterczacy z przedniego portu...
Z moich informacji jedyną kamerką w pełni kompatybilną z produktami Sony jest właśnie CMU-BR100. Inne nie są wykrywane.
Ograniczona liczba portów USB faktycznie może być problematyczna. Przydałby się jakiś zewnętrzny rozdzielacz USB..