Podziel się wrażeniami!
Czy to prawda, że są odtwarzacze blu-ray, które obsługują SKYPE? Czy można już je kupić i jeśli tak to gdzie?
A wiadomo już coś więcej, to znaczy kiedy będzie można kupić ten blu-ray i ile może kosztować?Kasik napisał(a):
BDP-S780
Jestem pozytywnie zaskoczony, że najnowszy odtwarzacz Blu-Ray 3D - BDP-S780 posiada nawet wbudowanego skype'a.
Czy to prawda, że są odtwarzacze blu-ray, które obsługują SKYPE? Czy można już je kupić i jeśli tak to gdzie?
Napiszcie ci co mają, czy sprzęt (blu-ray, tv) w jakikolwiek sposób informuje, że ktoś próbuje się do nas dodzwonić na skype'a? Czy jest jakiś sygnał słyszalny przy wyłączonym sprzęcie który nas o tym poinformuje? Czy w praktyce rozmowy są możliwe tylko po wcześniejszej "ustawce"? Ciekawy jestem jak to funkcjonuje w praktyce.
Często bywa tak, że komputer wyłączamy gdy z niego nie korzystamy, a telewizor zazwyczaj gra, nawet gdy robimy coś zupełnie innego. Przynajmniej u mnie tak jest, że część drobnych domowych obowiązków tak jak na przykład prasowanie itp. robię przed telewizorem.
Emilian1972 napisał(a):
Napiszcie ci co mają, czy sprzęt (blu-ray, tv) w jakikolwiek sposób informuje, że ktoś próbuje się do nas dodzwonić na skype'a? Czy jest jakiś sygnał słyszalny przy wyłączonym sprzęcie który nas o tym poinformuje? Czy w praktyce rozmowy są możliwe tylko po wcześniejszej "ustawce"? Ciekawy jestem jak to funkcjonuje w praktyce.
Myślałem, że uzyskanie odpowiedzi będzie prostsze...
Niestety chyba jestem zbyt zajęty, żeby móc tego dokonać.
Ponawiam pytanie, może ktoś tradycyjnie mi odpowie?
Założyłem drugie konto i sprawdziłem. Jeżeli TV jest włączony to w prawym dolnym rogu pojawia się komunikat o nawiązanym połączeniu (oczywiście w ustawieniach Skype'a w TV ustawione jest automatyczne logowanie przy włączeniu). Wybieramy czy połączenie ma być głosowe, wideo czy też je odrzucamy. TV pozostawiony w trybie standby nie reaguje na próbę połączenia.
Wielkie dzięki!
Szkoda, że wymaga włączonego TV. W sumie komputer też wymaga ażeby był włączony. Ale gdyby Sony (czy ktoś inny) zrobił myk, że nawet wyłączony TV/BR daje znać o próbie nawiązania połączenia (najlepiej dźwiękiem), jak w tradycyjnym telefonie to byłaby prawdziwa rewolucja, a tak to raczej gadżet.
Jeszcze raz dziękuję za wysiłek włożony w udzielenie mi odpowiedzi.
Tylko w takim przypadku zużycie energii w trybie czuwania byłoby dużo wyższe... Ale i tak pomysł ciekawy.