anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Blu-ray a SKYPE

Znajdek_IWONA
Początkujący

Blu-ray a SKYPE

Czy to prawda, że są odtwarzacze blu-ray, które obsługują SKYPE? Czy można już je kupić i jeśli tak to gdzie?

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Kasik napisał(a):

BDP-S780

A wiadomo już coś więcej, to znaczy kiedy będzie można kupić ten blu-ray i ile może kosztować?

Czytałem artykuł (niestety już nie pamiętam gdzie) że wchodzi w kwietniu i orientacyjny koszt wyniesie 250 dolarów.

MARIUSZEK32
Początkujący

Jestem pozytywnie zaskoczony, że najnowszy odtwarzacz Blu-Ray 3D - BDP-S780 posiada nawet wbudowanego skype'a.

tomdm-----
Początkujący

Czy to prawda, że są odtwarzacze blu-ray, które obsługują SKYPE? Czy można już je kupić i jeśli tak to gdzie?

Witam,

Tak, to prawda, tym modelem jest BDP-S780
5 kwietnia w Centrum Prasowym Sony dla Europy ukazała się informacja publiczna na jego temat w której czytamy między innymi:

"Exceptional Full HD 3D picture quality: meet the BDP-S780
For the sharpest, most true-to-life picture available in a Blu-ray Disc™ Player, it’s hard to beat the BDP-S780 with 2Dà3D up-conversion. Advanced IP Content Noise Reduction Pro technology smoothes blurry images and delivers a brilliantly crisp, clear view of fuzzy internet videos, blocky streaming movies and low-quality online content. And Super Bit Mapping gives remarkably clean, vivid, lifelike images, whether you’re watching Blu-ray™, DVD or low-resolution web video.

If you fancy getting a bit closer to far-away friends and loved ones, turn on the wi-fi enabled BDP-S780 and make free voice or video calls using Skype™ from the convenience and comfort of your living room. See and speak with the people who mean the most to you – on a big, Full HD screen. And if you want to surf the web or operate your player with your smartphone, the Media Remote app puts you in control."

oraz

"BDP-S780 Blu-ray Disc™ Player
BDP-S780
Best picture quality with advanced 3D and connectivity features
· Wirelessly stream contents from the internet or your PC and also enjoy free video chat using Skype
· Watch movies in High Definition 3D for stunning, real life viewing and convert any 2D content to 3D
· Best video quality using an intelligent image engine to enjoy higher resolution and contrast from both Blu-ray, DVD and internet contents"

nic nie wiem od kiedy będzie w sprzedaży w Europie, ale pewnie już niedługo

aby skorzystać ze Skypa niezbędne jest posiadanie Kamery i Mikrofonu "dwa w jednym" model CMU-BR100 podłączonego do TV Bravia - można go już nabyć (???) w Centrach Sony - ta informacja pochodzi z reklamówki Sony Center / kwiecień 2011 dołączanej w zeszły piątek do większości prasy lokalnej, lub do obejrzenia tutaj
:smileyarrow: http://www.pdfdownload.org/pdf2html/view_online.php?url=http%3A%2F%2Fwww.sony.pl%2Fres%2Fattachment%...
strona 2

oczywiście do cytatów angielskich można używać translatora EN->PL
:smileyarrow: http://translate.google.pl/#en|pl|

Tomasz

Emilian1972
Początkujący

Napiszcie ci co mają, czy sprzęt (blu-ray, tv) w jakikolwiek sposób informuje, że ktoś próbuje się do nas dodzwonić na skype'a? Czy jest jakiś sygnał słyszalny przy wyłączonym sprzęcie który nas o tym poinformuje? Czy w praktyce rozmowy są możliwe tylko po wcześniejszej "ustawce"? Ciekawy jestem jak to funkcjonuje w praktyce.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Często bywa tak, że komputer wyłączamy gdy z niego nie korzystamy, a telewizor zazwyczaj gra, nawet gdy robimy coś zupełnie innego. Przynajmniej u mnie tak jest, że część drobnych domowych obowiązków tak jak na przykład prasowanie itp. robię przed telewizorem.

Abstrahując od tematu... ja i sporo moich znajomych ma dokładnie odwrotnie: komputer jest włączony cały dzień, a tv odwrotnie - włączamy w razie potrzeby - na czas prasowania, czy potrzeby obejrzenia czegoś - w sumie góra 2-3 h dziennie. Nawet się zdziwiłem, że można inaczej, ale w sumie... dobrze, że są różne możliwości spędzania czasu :smileythumbsup:
(Może, jak wreszcie kiedyś kupię HD i BD, proporcje się zmienią :c20 )

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Emilian1972 napisał(a):

Napiszcie ci co mają, czy sprzęt (blu-ray, tv) w jakikolwiek sposób informuje, że ktoś próbuje się do nas dodzwonić na skype'a? Czy jest jakiś sygnał słyszalny przy wyłączonym sprzęcie który nas o tym poinformuje? Czy w praktyce rozmowy są możliwe tylko po wcześniejszej "ustawce"? Ciekawy jestem jak to funkcjonuje w praktyce.

Jeżeli jutro (22 sierpnia między 10:10 a 17:00) spróbujesz się połączyć z użytkownikiem SCPromenada2 to Ci powiem jak jest.

Emilian1972
Początkujący

Myślałem, że uzyskanie odpowiedzi będzie prostsze... :c25
Niestety chyba jestem zbyt zajęty, żeby móc tego dokonać.
Ponawiam pytanie, może ktoś tradycyjnie mi odpowie?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Założyłem drugie konto i sprawdziłem. Jeżeli TV jest włączony to w prawym dolnym rogu pojawia się komunikat o nawiązanym połączeniu (oczywiście w ustawieniach Skype'a w TV ustawione jest automatyczne logowanie przy włączeniu). Wybieramy czy połączenie ma być głosowe, wideo czy też je odrzucamy. TV pozostawiony w trybie standby nie reaguje na próbę połączenia.

Emilian1972
Początkujący

Wielkie dzięki!
Szkoda, że wymaga włączonego TV. W sumie komputer też wymaga ażeby był włączony. Ale gdyby Sony (czy ktoś inny) zrobił myk, że nawet wyłączony TV/BR daje znać o próbie nawiązania połączenia (najlepiej dźwiękiem), jak w tradycyjnym telefonie to byłaby prawdziwa rewolucja, a tak to raczej gadżet.
Jeszcze raz dziękuję za wysiłek włożony w udzielenie mi odpowiedzi.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Tylko w takim przypadku zużycie energii w trybie czuwania byłoby dużo wyższe... Ale i tak pomysł ciekawy.