Podziel się wrażeniami!
Witam,
proszę o pomoc. Mam telewizor full HD Bravia 46W5500. Chciałbym dokupić sprzęt do filmów blu-ray ale też do słuchania muzyki. Myśle o amp+BR+5.1.
Nie chcę wydawać więcej niż 3500 zł za zestaw z kolumnami. Sprzęt grałby w salonie około 30 m2. Myślałem o zestawie: Sony BDP-S470B, STR-DH810, SA-CRW55 + SS-F55H
http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-dom ... f55h.bhtml
ponieważ tylko te lub mniejsze kolumny zmieszczą mi się między meblami a telewizorem .
A może coś innego polecicie?
Proszę was o pomoc
Witam
bryła- podobnej bzdury w życiu nie słyszałem a parę wiosenek mam
Witam
To jest gorzej niż myślałem
Słowa Nad użyłem raz, nie licząc cytowania ciebie.
A nawet nie raczyłeś Spojrzeć o czym pisze tylko szlochasz Nad i Nad
Próbujesz coś udowodnić, a wiedzy, to ci tylko na pyskowanie wystarcza zero konkretów.
Pozdrawiam
PS
Jesteś taki oblatany i nie potrafisz przestawić na polski ?
ą ś ć ż ź wstyd
Z MATEMY to sobie radziłem ale ty z polskim to raczej nie (Stylistyka to samo)
Panowie, przypominam o zachowaniu umiaru (kulturze) na forum.
Witam
Przepraszam bo troszkę mnie poniosło, ale na prawdę trudno dyskutować z kimkolwiek jak ma wyrobioną jakąś tam opinię i nie raczy nawet rozważyć jakichkolwiek argumentów.
Samochód wyścigowy jest drogi jest do wyścigów dużo pali nie nadaje się na ulice.
Rozmawiamy o wyścigach i samochodach wyścigowych a ktoś ci wali całą litanie z wielkimi wywodami że jest kiepski do wyścigów bo ma brzydkie prawe lusterko i kolor jakiś taki kulawy.
W ampkach to możemy porozmawiać o brzmieniu dekoderach wtyczkach końcówkach klasach zasilaczy i nie wiem czym jeszcze.
A nie obrażać kogoś że ma dziwny gust bo mi się podoba sony a cała reszta to plastik z bazaru.
Pozdrawiam
Koledzy, myślę że niepotrzebnie wchodzicie w takie szczegóły.
Jak zaznaczałem na początku nie jestem expertem i chcę skompletować sprzęt sony - takiego dokonałem wyboru.
Kupiłem już BD sony BD-S470. Teraz poszukuję w dobrej cenie str-da2400es no i chcę dobrać optymalne głośniki do zestawu. Niestety fronty i cenral muszą być dość małe bo nie mam zbyt dużo miejsca. fronty np 200x300 wxh.
chciałbym mieć fajne wysokie tony a basy chyba powinien załatwić subwoofer.
Jeśli możecie coś podpowiedzieć. Czy do tego ampa głośniki HK BQ30 będą ok czy za małe, może 60BQ? salon ma około 6x5 metrów, ale nie planuję wyrywać sąsiadów z łóżek. Słuchanie raczej na stonowanym, poziomie. KOncerty HD - płyty CD ale oczywiście również filmy.
Może powinienem poszukać innych głośników
Witam polecam ten model http://allegro.pl/magnat-monitor-suprem ... 57260.html napewno nie zawiodą
Yareckys
Nasuwają mi się dwie małe uwagi.
Do tego str-da2400es zaplanowałeś podłączenie tego Harman/Kardon HKTS 30 BQ ?
Nie mam pojęcia jak na to wpadłeś.To jak byś chciał wózek dziecięcy holować tirem ( ściślej ciągnikiem siodłowym i to bez naczepy)
Te które polecił SONYES przy tej ofercie cenowej są co najmniej czterokrotnie lepszą propozycją.
Masz 30m/kw przemyśl czy oby nie da rady tam wstawić głośników tylko 2 sztuki reszta praktycznie to samo. Pier....kami ograniczysz ampka i uwierz mi nie będzie to o połowę.
Za 2k PLN cudów nie osiągniesz ale niech to chociaż gra.
Pozdrawiam
Głośniki to jest jeden z najważniejszych składników zestawu. Masz bardzo dobry ampli, nie psuj tego słabymi głośnikami. Te głośniki Magnata całkiem fajne, ale nie mam przekonania do tej firmy. Jeśli masz ograniczoną kasę, to może zastanów się nad kupnem 5ciu głośników a subwoofer za jakiś czas... Szkoda, że wielkość przednich głośników jest istotna.