anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowy BDP-S380 / 383

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nowy BDP-S380 / 383

Jak pierwsze wrażenia i jaką macie cenę tego modelu? Są już dostępne zamówienia na wyższe modele?

Edytowano 21.03.2011
Wydzieliłem nowy temat.
Zimny.

6 ODPOW. 6
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Cena tak jak poprzednika czyli 699.
Wrażenia? W sumie to musiałem mu się przyjrzeć bo na pierwszy rzut oka nie wiedziałam różnic :) A są - BD jest nieco bardziej opływowy, zwłaszcza dół przedniego panelu nie ma już tego ostrego podcięcia gdzie zbierał się kurz :D Z ciekawości odpaliłem go ale w menu brak zmian - myślałem, że będzie takie jak ma być w nowych TV.

ciambor
Początkujący

@sadam możesz napisać coś więcej na temat tej 380tki? Zwłaszcza w porównaniu z modelem 370... Wiem że w 380 jest Wifi ale za to nie czyta divix. Czy oprócz wifi przewyższa czymś model 370?

sadam_
Użytkownik

S380 tak jak i S370 to model WiFi Ready, czyli wymagający dokupienia adaptera UWA-BR100.
Różnicą na pewno jest możliwość sterowania BD przy pomocy smartfona pracującego na systemie Android.
Co do divixów - to jest problem bo nie używam :D
Może któryś z Kolegów jutro w pracy będzie miał jakiś plik to sprawdzę czy działa.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

ciambor napisał(a):

@sadam możesz napisać coś więcej na temat tej 380tki? Zwłaszcza w porównaniu z modelem 370...

Nie jestem Sadam, ale też mam parę informacji :D 380 niestety nie posiada DLNA, nie jest kompatybilna z 3D. Wersje kompatybilne zaczynają się od BDP-S480.
Za to przeczytałem ciekawą informację na zagranicznym forum. Jeśli się potwierdzi - duży plus. Odtwarzacz ten podobno ma czytać pamięci masowe, dyski twarde sformatowane w FAT32 i co ważne NTFS. Podobno czyta dużo formatów filmowych, jednak nie mam potwierdzonych informacji - jakie dokładnie.
Oczywiście zawiera BRAVIA Internet Video :D

Sadam - to fajną cenę macie :smileythumbsup: . Nawet niewiele się różni od najniższej z Internetu - a wiadomo o ryzyku zakupów produktów najniższych cen z netu...

ciambor
Początkujący

Miałem dylemat czy nie wziąć tego modelu 380, ale dużej różnicy (na plus) między 370 nie znalazłem - mi osobiście na NTFS nie zależy.., dlatego kupiłem 370 (w dużo niższej cenie :))

sadam_
Użytkownik

Jak już wcześniej pisałem filmy i ich różne formaty kompresji to nie moja bajka, ale miałem możliwość sprawdzenia kilku filmów. Wszystkie mają rozszerzenie .avi (były z lektorem) kompresja DivX i okazało się, że jednego nie przeczytał a S470 łyknął wszystkie. Ten z którym był problem ma "Rozmiar próbki wideo 24bit", pozostałe 12bit. A i rozmiar próbki audio to 16bit a szybkość transmisji bitów to 112kb/s pozostałe mają 128/125. Tylko takie różnice widzę oglądając właściwości pliku pod windowsem XP. Na weekendzie poproszę kolegę by przyniósł Swój dysk sformatowany w NTFS to sprawdzimy czy chodzi. Może będzie miał jeszcze jakieś filmy z napisami.