anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot do DH-800 i BD

eMCe-----
Początkujący

Pilot do DH-800 i BD

Mam taki sprzęt:
Amplituner DH-800,
Blue Ray BDP-370
Recorder AT-100
TV KDL-V5500
Zanim podłączony został Blue Ray wszystko chodziło fajnie. Po podłączeniu Blue Ray pilot do Amp mi zgłupiał. Po wciśnięciu DVD albo BD na pilocie do Amp pokazuje mi obaz ale dźwięk pokazuje że jest ANALOG i nic nie słychać. O tyle to dziwne, że mam wszystko podłączone kablami HDMI. BD do gniazda HDMI1, a Recorder do HDMI2. Muszę na pilocie klikac HDMI1 albo HDMI2, wtedy mam dźwięk. Wolę wciskać  DVD albo BD i nie wiem co zrobić, by na wciśnięcie BD albo DVD wszystko działało. W ustawieniach AMP mam niby przypisane do DVD - HDMI2, a do BD-HDMI1. Ma ktoś może pomysł?

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Wejdź w ustawienia HDMI w urządzeniach Sony jakie posiadasz wyłącz sterowanie HDMI. Jeśli chcesz mieć możliwość sterowania HDMI musisz od nowa ustawić połączenie Bravia Sync. Bo nie sądzę, żeby pokrywały się fale z pilotów...

oldguest
Początkujący

Mi też się tak kiedyś stało. Pomogło zresetowanie amplitunera (jest rozdział w instrukcji).

eMCe-----
Początkujący

Niestety resetowanie nie pomogło :(

eMCe-----
Początkujący

Może odgrzeję temat, bo nadal mi to nie wyszło. Resetowanie nic nie pomogło, a w ustawieniach amplitunera Audio/A.Assign/BD mam: DVD COAX, BD OPT, ANALOG a nie mam HDMI (dlaczego?). Analogicznie jest w Audio/A.Assign/DVD. MAm TV podłączony kablem optycznym + HDMI, a pozostałe urządzenia tylko kablem HDMI.