anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Playstation 3 + STR-DN610

mruwa13
Początkujący

Playstation 3 + STR-DN610

Witam, mam kilka pytań dotyczących połączenia STR-DN610 z Playstation 3.

1. Czy STR-DN610 w pełni wykorzystuje technologie 3D?
2. Czy STR-DN610 i Playstation 3 można połączyć kablem HDMI 1.4a?
3. Czy można podłączyć Playstation 3 z amplitunerem za pomocą kabla HDMI a następnie amplituner z telewizorem za pomocą innego kabla np. VIDEO out lub chinch?

Proszę o odpowiedzi ponieważ zastanawiam się nad taką konfiguracją sprzetu. Pozdrawiam.

6 ODPOW. 6
oldguest
Początkujący

PROSZĘ NIE DUBLOWAĆ POSTÓW!

Osobiście jeszcze nie widziałem DN610 ale:
1. wynika z tego że tak
2. tak
3. nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba tak. Kablem HDMI.

oldguest
Początkujący

ad. 3
Z dokumentacji STR-DN610 (str. 26)
• Sygnał audio docierający do gniazda HDMI IN jest wyprowadzany przez gniazda SPEAKERS oraz gniazdo HDMI TV OUT. Nie jest on wysyłany przez żadne inne gniazda audio.
• Sygnał wideo docierający do gniazda HDMI IN może być wysłany jedynie przez gniazdo HDMI TV OUT. Sygnał wideo na wejściu nie może zostać wysłany przez gniazda VIDEO OUT ani MONITOR OUT.

mruwa13
Początkujący

dziekuje za odp. juz wszystko jasne. pozdrawiam

tomdm-----
Początkujący

Cześć mruwa :c37
zwracam twoją uwagę na rzecz, którą być może świadomie pominąłeś albo uszła twojej uwadze :question:

spójrz na specyfikację tego amplitunera :c25
http://www.sony.pl/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dn610#pageType=TechnicalSpecs

sprawdza się w tym przypadku reguła, że tanie nie może mieć wszystkiego, i tak jest również w tym przypadku

niestety ten amplituner - który będzie jednym z niższych w hierarchii i tańszych w ofercie nowych modeli amplitunerów SONY nie ma dekoderów audio HD, więc jeśli nie nabędziesz w przyszłości osobnego modelu odtwarzacza BD (wcześniej tańsze odtwarzacze BD ich nie miały) to nie usłyszysz na głośnikach zdekodowanego dźwięku HD z płyt Blu-Ray czyli DTS HD Master Audio oraz Dolby True HD, które są na dostępnych już multimediach prawie standardem - czy to gry na PS czy filmy na BD.

Sprawdziłem pod tym kątem specyfikację PS3 i raczej jest ona pozbawiona dekoderów HD :( - ma tylko starsze Dolby Digital i "pierwszego" DTS-a.
http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3#D.C5.BAwi.C4.99k

Ja sam takiego sprzętu nie kupowałbym na rok, ale nieco dłużej, więc zastanów czy nie wybrać wyższego modelu z audio HD za nieco większe pieniądze, bo PS3 nie musi i raczej nie ma tych kodeków - potem zostanie tylko ewentualnie kupno osobnego odtwarzacza BD z dekoderami audio HD lub ponowna wymiana amplitunera :flushed: tak, aby np. usłyszeć dźwięk wysokiej rozdzielczości na koncertowym U2 360 z Pasadena Rose Bowl na Blu-Ray w DTS-ie HD MA (kto był w Chorzowie w 2009 roku na płycie ten pewnie się zgodzi, że audio było na najwyższym poziomie).
http://www.bluedvd.pl/p/pl/bd663/u2+-+360%C2%B0+at+the+rose+bowl+blu-ray.html

pozdrawiam,
Tomasz

oldguest
Początkujący

Mogę się mylić ale PS3 dekoduje z powodzeniem wszystkie formaty (softwarowo) do LPCM domyślnie.

BDP-S370 jak to nazwałeś najtańszy i najniżej w hierarchii ma w specyfikacji takie zapisy:
Wyjście 8-kanałowego strumienia bitowego Linear PCM - TAK
Dekoder Dolby TrueHD - TAK
Wyjście strumienia bitowego Dolby TrueHD - TAK
Dekoder DTS-HD Master Audio - TAK
Wyjście strumienia bitowego DTS-HD Master Audio - TAK

Swoją drogą jak już amp 3D to co najmniej trzeba pomyśleć o BDP-S470

tomdm-----
Początkujący

Mogę się mylić ale PS3 dekoduje z powodzeniem wszystkie formaty (softwarowo) do LPCM domyślnie

Ja tego też nie wiem :c7 , bo mam PS2 slim z którego w ramach oszczędności wycięli nawet DTS-a - jest logo na konsoli a płyt DVD z DTS-em nie usłyszysz :cry: tylko w DD.

I tak właśnie zgodnie doradzajmy koledze, jeśli dodatkowo osobny odtwarzacz BD to może być już model BDP-S370 z Dolby True HD i DTS HD Master Audio, choć jeszcze bez 3D, (filmy w 3D dopiero od modelu wyżej BDP-S470).

Sam mam "model gwiazdkowy 2008" BDP-S350 i w nim tych kodeków brak, dlatego dobrze, że teraz już są na pokładzie w następcach poprzednich modeli, bo 2 lata wstecz tylko BDP-S550 i ES-5000 je miały a uwczesne ceny absolutnie nie zachęcały do kupna, bo poniżej 1k o odtwarzaczu BD można było pomarzyć, a teraz widzę na Ceneo, że BDP-S370 jest między 420-720 zł, czyli połowa tego co za "350-kę" na gwiazdkę 2008, no ale to dzięki upowszechnieniu się formatu po wygranej wojnie z HD DVD odtwarzacze tanieją :smileythumbsup: .

Tomasz