anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony MDR-DS3000 przy regulacji głośności zanika dźwięk

profile.country.PL.title
orosnik
Nowicjusz

Sony MDR-DS3000 przy regulacji głośności zanika dźwięk

Witam

Wiem że moje zapytanie o sprzęt dotyczy słuchawek jednak nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu a ten wydaje mi się najodpowiedniejszy.
Od pewnego czasu jestem w posiadaniu modelu słuchawek Sony MDR-DS3000 prawie wszystko z nimi ok. Dźwięk piękny i czysty świetny efekt 5.1 i tak dalej. Słuchawki są podłączone przez kabel optyczny co daje jeszcze lepszy efekt. Jednak jest jeden mały problem mianowicie gdy daje ciszej lub głośniej czasami zdarza się że działa tylko jedna słuchawka dopiero gdy delikatnie dotknę głośności przy słuchawce nagle wszystko wraca do normy. Podobny problem ma mój znajomy ten sam model słuchawek. Słuchawki były w serwisie MediaMarktu i stwierdzono że sygnał jest za słaby dlatego tak jest. W moim przypadku odległość od przekaźnika to zaledwie niecałe 2 metry ponadto po delikatnym dotknięciu pokrętła głośności słuchawki działają świetnie niezależnie od odległości od przekaźnika. Zastanawiamy się ze znajomym czy tego typu problem to wada produkcyjna czy tez nasze słuchawki są zwyczajnie uszkodzone i podlegają naprawie??

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Raczej nie jest to normalne zachowanie. Proponowałbym kontakt z Autoryzowanym serwisem Sony-SONTRONIC.